Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →
Buna ziua.
In situatia in care am o salariata in CIC iar la sf. lunii se implinesc cei 2 ani ii pot inceta activitatea sau sunt obligata sa o mentin in cele 6 luni de protectie sociala? Daca s-a modificat cumva legea in sensul ca pot sa ii incetez raportul de munca imediat dupa implinirea celor 2 ani de CIC am rugamintea sa imi indicati conform carui articol pot efectua incetarea activitatii. Multumesc
Buna ziua.
In situatia in care am o salariata in CIC iar la sf. lunii se implinesc cei 2 ani ii pot inceta activitatea sau sunt obligata sa o mentin in cele 6 luni de protectie sociala? Daca s-a modificat cumva legea in sensul ca pot sa ii incetez raportul de munca imediat dupa implinirea celor 2 ani de CIC am rugamintea sa imi indicati conform carui articol pot efectua incetarea activitatii. Multumesc
* Un angajat lipseste nemotivat de trei saptamani. Angajatorul nu are nicio veste de la el. Decide sa il concedieze.
* Un angajat se afla la originea unor scurgeri de informatii confidentiale catre o firma concurenta, condusa de o ruda apropiata de-a sa. Angajatorul decide sa il concedieze.
* Un angajat vine beat la serviciu 4 zile din 5. Discutiile cu el nu au niciun efect, ba mai mult chiar, angajatul devine violent. Angajatorul decide sa il concedieze.
Ce au in comun angajatorii de mai sus? Simplu, toti trei...
1) au fost dati in judecata de catre fostii angajati;
2) au pierdut procesul;
3) au fost obligati sa plateasca despagubiri si cheltuieli de judecata;
4) au fost obligati sa-i reprimeasca la lucru pe cei pe care-i concediasera.
Si totul dintr-un motiv aparent minor: nu au respectat intocmai procedura legala de concediere
spunetimi va rog in cazul in care nu sunt motive serioase pentru desfiintarea postului este legala incetarea raportului de munca al salariatei dupa terminarea CIC? Unde pot gasi informati vizavi de aceasta situatie. Ce articol din Codul Muncii se refera la obligatiile angajatului si ale angajatorului dupa ce o persoana termina perioada CIC?
~ final discuție ~