avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... un sfat intr-o problema cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

un sfat intr-o problema cu banca

as dori un sfat in legatura cu o banca care imi opreste banii de salariu. datoria mea catre aceasta banca era de 6.000 Ron,iar din decembrie de cand am achitat 3.000Ron aceasta banca imi opreste tot salariul, acesta insemnad 600lei si din ianuarie nu am putut ridica nici un leu dupa card. As avea creo sansa sa-i dau in judecata pt acest lucru??? va rog sa-mi dati un sfat ca nu stiu ce sa ma facpt ca in afara de venitul meu mai este dacat al tatalui de 400Ron si tin sa mentionez ca fac parte dintr-o familie cu 5 membri si ca cu 400Ron trebuie sa tinem pasul cu toate indatoririle catre stat plus intretinerea a doi copii minori in varsta de 16 ani,fiind gemene. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 09:40, 13 Aprilie 2011
da, dar dumnealui este in concediu continuu,niciodata nu-l gasesc,iar la telefon nu vorbeste despre asa ceva, ma cheama la banca dar nu vine...chiar nu stiu ce sa mai fac,pt ca am si alte credite si din cauza acestei banci am ramas in urma cu toate.Mi sa dat o adresa catre celelalte banci am fost cu ea si mi-au spus sa merg la ,,banca problema,, sa rezolv. Dar as avea vreo sansa daca as da banca in judecata??? am mai intrebat si directorii bancilor celelate pt ca pana acolo am mer fiind disperata si dumnealor m-au sfatuit sa actoinez in judecata banca si sa cer si daune morare, dar neavand bani pt o consultatie la un avocat nu am facut nici un pas. ce ma sfatuiti?
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
castania, utilizator
Doamna, daca contul este la alta banca, este clar ca sunteti executata silit.

Solutie? Adresa catre executor cu confirmare de primire in care ii aratati ca sumele de bani reprezinta venituri salariale si ca va retine ilegal 2/3 din salariu. Daca nu va restituie sumele incasate ilegal si retine in continuare tot salariu, plangere penala impotriva executorului bancar/judecatoresc pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei.

O cotestatie la executare ar dura prea mult, oricum aveti si aceasta cale
o contestatie la executare este tardiva avand in vedere ca din ianuarie d-na nu mai gaseste bani in contul de salariu;
Nu este adevarat. Odata cu fiecare retinere din salariu, se face proces-verbal distribuire sume. Acel proces vrebal poate fi contestat, in termen de 15 zile, daca nu distribuie 1/3 creditorilor si 2/3 debitorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , in data de 15.09.2023 mi s a înființat o poprire ... Remuskkk Remuskkk Buna ziua , in data de 15.09.2023 mi s a înființat o poprire pe contul bancar la care mi s a retinut lunar procentul legal , in luna ianuarie 2024 atât eu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu / ifn Arrow127 Arrow127 Buna ziua, Am fost instiintat saptamana trecuta ca am poprire pe salariu de la un IFN si as avea 2 intrebari : Popririle pe salariu in perioada \"Starii ... (vezi toată discuția)
Executare silita gratiela2005 gratiela2005 Neata, incep prin a va intreba ce inseamna asta \"executare silita\"...asta pt ca eu din prostie acum cativa ani am facut un credit pt un unchi care se pare ... (vezi toată discuția)