Sunt din 19.06.2006 angajat cu norma intreaga la acelasi loc de munca, perioada in care s-au virat constant la fondul de sanatate impozitul corespunzator venitului meu ( n-as putea spune ca e mic ), insa in perioada de dinaintea angajarii la actualul loc de munca am avut o scurta perioada de intrerupere. Recent, pentru a beneficia de concediu medical, mi s-a cerut adeverinta de la locul de munca, vizata de CJAS cu numarul de zile de concediu medical din ultimele 12 luni ( 0 zile ! de mai bine de 24 de luni ). Concediul medical mi l-a retinut medicul de familie, urmand sa mi-l elibereze in momentul in care o sa duc adeverinta vizata, insa cei de la CJAS au refuzat sa o vizeze pe motivul ca as avea de plata o anumita suma pentru perioada din urma cu 5 ani si pana la data angajarii, si anume pentru vreo doua luni si ceva ( aprox. 500 de lei ), suma care s-ar consemna in momentul implinirii a 5 ani de continuitate in munca, implicit de plata a cas. De asemenea mai am de plata pentru primele luni din anul 2004, ca urmare a unei autorizatii PF suma de aprox. 1100 ron. O sa achit aceasta suma, insa intrebarea mea ar fi daca este legala conditionarea dreptului de a beneficia de concediu medical de plata acestor datorii restante ( mentionez ca de datoria din 2004 am aflat foarte tarziu ca urmare a unei somatii primite cu o luna - doua inaintea implinirii termenului de prescriere de 5 ani, iar atunci suma era deja considerabil umflata de penalitati; a fost in ceea ce ma priveste o scapare neintentionata, de care am luat mult mai tarziu cunostinta, eu nestiind ca simpla obtinere a unei autorizatii PF presupune relatie contractuala intre persoana care o obtine si cjas chiar si in absenta unui contract expres in acest sens; mea culpa ).
Pentru a ma trata in aceste 5 zile de concediu asa zis medical, am fost nevoit dupa ce am umblat o zi intreaga - medic de familie, loc de munca, administratia finantelor publice, cjas, sa i-mi iau concediu de odihna.
Intrebarea mea este daca este legala conditionarea obtinerii concediului medical in aceste conditii.
Cel mai recent răspuns:
simonia80 , utilizator
18:16, 12 Aprilie 2011