avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Viza concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Viza concediului medical

Sunt din 19.06.2006 angajat cu norma intreaga la acelasi loc de munca, perioada in care s-au virat constant la fondul de sanatate impozitul corespunzator venitului meu ( n-as putea spune ca e mic ), insa in perioada de dinaintea angajarii la actualul loc de munca am avut o scurta perioada de intrerupere. Recent, pentru a beneficia de concediu medical, mi s-a cerut adeverinta de la locul de munca, vizata de CJAS cu numarul de zile de concediu medical din ultimele 12 luni ( 0 zile ! de mai bine de 24 de luni ). Concediul medical mi l-a retinut medicul de familie, urmand sa mi-l elibereze in momentul in care o sa duc adeverinta vizata, insa cei de la CJAS au refuzat sa o vizeze pe motivul ca as avea de plata o anumita suma pentru perioada din urma cu 5 ani si pana la data angajarii, si anume pentru vreo doua luni si ceva ( aprox. 500 de lei ), suma care s-ar consemna in momentul implinirii a 5 ani de continuitate in munca, implicit de plata a cas. De asemenea mai am de plata pentru primele luni din anul 2004, ca urmare a unei autorizatii PF suma de aprox. 1100 ron. O sa achit aceasta suma, insa intrebarea mea ar fi daca este legala conditionarea dreptului de a beneficia de concediu medical de plata acestor datorii restante ( mentionez ca de datoria din 2004 am aflat foarte tarziu ca urmare a unei somatii primite cu o luna - doua inaintea implinirii termenului de prescriere de 5 ani, iar atunci suma era deja considerabil umflata de penalitati; a fost in ceea ce ma priveste o scapare neintentionata, de care am luat mult mai tarziu cunostinta, eu nestiind ca simpla obtinere a unei autorizatii PF presupune relatie contractuala intre persoana care o obtine si cjas chiar si in absenta unui contract expres in acest sens; mea culpa ).
Pentru a ma trata in aceste 5 zile de concediu asa zis medical, am fost nevoit dupa ce am umblat o zi intreaga - medic de familie, loc de munca, administratia finantelor publice, cjas, sa i-mi iau concediu de odihna.
Intrebarea mea este daca este legala conditionarea obtinerii concediului medical in aceste conditii.
Cel mai recent răspuns: simonia80 , utilizator 18:16, 12 Aprilie 2011
In primul rand ,medicul de familie nu avea dreptul sa iti opreasca concediul medical,atata timp cat a fost dat de un medic specialist.Medicul de familie constata,avizeaza si societatea e cea care iti deconteza concediul.Medicul de familie iti putea cere o adeverinta de la locul de munca nimic mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concedii medicale andyc25 andyc25 Buna ziua! Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta in situatia de mai jos, pentru o ruda de familie. Este cadru didactic titular cu o vechime de 28 ani in ... (vezi toată discuția)
Preaviz functionar public, concediu medical mimi1 mimi1 Revin si eu cu aceasta speta.Nu e nimeni aici, sa ma poata ajuta? La institutia publica la care lucrez, au avut loc restructurari.O persoana care se stia ... (vezi toată discuția)
Viza concediu medical de la medicina muncii. mailoftraian mailoftraian Buna , urmatoarea situatie : De cate ori beneficiez de concdiu medical sunt obligat prin Regulamentul interior al Angajatorului sa vizez adeverinta de ... (vezi toată discuția)