avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat pe un post inferior decat studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat pe un post inferior decat studii

Sunt angajata de putin timp intr-un market ca lucrator comercial, cu contract individual de munca si am studii superioare de lunga durata ca inginer in produse alimentare, initial in urma interviului mi s-a oferit un post de operator receptie marfa cu un salariu de 945 lei brut, dupa care seful de magazin mi-a comunicat faptul ca nu mai e disponibil postul si daca vreau pot veni pe postul de lucrator comercial. As dori sa stiu daca e legal sa lucrez pe un post la care se cere doar studii medii. Inainte de a lucra in acest domeniu, am fost profesor inginer pe profil alimentatie publica si turism timp de 2 ani si jum. Ni s-a mai cerut sa lucram si in zile declarate libere si am inteles ca salariul va fi neschimbat si vom avea doar zile libere in locul celor in care a trebuit sa muncim, fara sporuri si fara plata zilelor nelucratoare, asa cum scrie in codul muncii.
Cel mai recent răspuns: ContSters203243 , utilizator 16:36, 16 Aprilie 2011
Da, este legal sa se lucreze pe un post pentru a carui pregatire se cere studii medii chiar daca persoana respectiva are studii superioare.

Pentru nereguli savarsite in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca puteti depune o sesizare la ITM.
1. Daca s-a desfiintat postul ocupat de dvs. angajatorul va poate oferi un alt post.
2. Dvs nu sunteti obligata sa acceptati acest post daca nu doriti asta.
3. In acest caz angajatorul va poate concedia cu art.65 din Codul muncii si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Pentru aspectele legate de nerespectarea CIM si a Codului muncii va puteti adresa cu o sesizare la ITM.
Multumesc pentru raspunsuri!
Postul pe care mi-l oferise initial inca mai este valabil, dar este ocupat de un barbat si mi s-a comunicat faptul ca a ramas liber doar un post de lucrator comercial. Cum in oras nu se prea gasesc alte locuri de munca, m-am simtit presata de a opta pt a ma angaja pe acest post desi e mult sub nivelul meu. mi se pare jignitor ca doar barbatii pot ocupa unele posturi, iar noi suntem date la munca de jos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
ContSters203243, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind salarizarea si studiile aferente unor posturi de bugetari Stefan1979 Stefan1979 Buna ziua, doresc sa ma ajutati va rog frumos cu 1 raspuns la prob. mea si a colegilor mei. Suntem angajati la Pol. locala ( 10 pol. locali de toti) si suntem ... (vezi toată discuția)
Functie alexandrudaniela alexandrudaniela Am o problema mai ciudata! Am o firma de proiectare in constructii. Doresc sa angajez un domn care este inginer dar mecanic nu constructor. Deci nu il pot ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam ???examene pe posturi vacante in urma reorganizarii sau numirea de catre conducere a persoanelor pe care ei le doresc?? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua la noi la unitate se face reorganizare-pentru eficienta economica a activtatii s-au desfintat citeva posturi, s-au unit 2 servicii si s-a ... (vezi toată discuția)