avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Daca in timpul casatoriei socrii ne-au donat mie si sotului meu un apartament in cazul in care divortez imi revine o parte din acesta? Avand in vedere ca socrul meu a decedat, soacra mea poate sa revoce actul de donatie (facut la notariat) ?
Cel mai recent răspuns: Anca Floares , Notar 19:57, 12 Aprilie 2011
1. daca sunteti trecuta in actul de donatie ca si donatara, da aveti dreptul la o cota parte din bunul respectiv.
2.donatia poate fi revocata in cazurile expres si limitativ prevazute de lege.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
ContSters97658, utilizator
Atata timp cat in contractul de donatie sunteti trecuta si dumneavoastra,nu doar sotul,aveti cota de 1/2 din apartament.Iar faptful ca ati divortat nu constituie cauza de revocare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie rusanica rusanica socrii mei i-au donat apartamentul sotului meu prin act donatie. ma intereseaza in calitate de sotie daca eu am vreun drept. multumesc (vezi toată discuția)
Anulare donatie ContSters264388 ContSters264388 Buna ziua Am o cunostinta care se confrunta cu urmatoarea situatie si apelez la ajutorul dvs. deoarece pe acest site am fost ajutata cu mai multe ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui act de donatie adina2016 adina2016 Am primit de la parintii sotului un apartament prin act de donatie pe numele si al meu si al sotului.Donatie fara clauza de intretinere in anul 2009.Noi ... (vezi toată discuția)