avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie catre un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie catre un minor

buna ziua,

as dori sa stiu daca pot dona si in ce conditii - un imobil (casa + terenul aferent), fiului meu, care este inca minor (peste cca 1 luna va implini 18 ani),

Tin sa precizez ca am mai multi copii minori. Cum influenteaza acest lucru actul de donatie?

va multumesc,

andrei

Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:40, 12 Aprilie 2011
buna seara,
ii puteti dona, insa in cazul decesului dvs, daca aceasta donatie incalca rezeva succesorala a celorlalti descendenti donatia va fi supusa reductiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie catre minor laurast laurast am construit impreuna cu sotul meu o casa cu ajutorul unui credit ipotecar. as dori sa cunosc ce posibilitati am sa tranfer proprietatea casei copilului meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune /donatie jawaid jawaid an timpul vietii parinti au donat unul din imobile fratelui meu ,urmand mie sa-mi fie atribuit celalalt imobil antre timp tatal meu a decedat ,mama find an ... (vezi toată discuția)
Donatie cu uzufruct viager rita1 rita1 In urma cu peste 10 ani, parintii au facut o donatie cu uzufruct fiului cel mare,cel mic fiind minor.Se poate face o rectificare in asa fel incat si fiul cel ... (vezi toată discuția)