avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie catre minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie catre minor

am construit impreuna cu sotul meu o casa cu ajutorul unui credit ipotecar. as dori sa cunosc ce posibilitati am sa tranfer proprietatea casei copilului meu minor, astfel incat actul sa nu poata fi atacat de alte persoane si ma refer in principal la descendenti din afara casatoriei. Care este procedura in ce priveste acordul bancii, daca este nevoie de acesta?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:55, 1 Februarie 2010
buna ziua!
da aveti nevoie de acordul bancii pentru a dona acest bun!
dar mai aveti nevoie de acordul autoritatii tutelare, pt ca minorul sa primeasca donatia.
oricum, chiar dc donati copilului comun si ami exista si alti descendenti, la data decesului sotului, pp ca dansul mai are descendenti, vor veni si acestia.
daca prin actul de donatie facut se incalca rezerva succesorala a celorlalti descendenti atunci se va putea cere reductiunea liberalitatilor excesive.
Si totusi ce imi recomandati sa fac astfel incat sa nu poata fi atacat de alti descendenti din afara casatoriei ai sotului (donatie...(?), testament...(?), sau poate vanzare-cumparare) .Va multumesc anticipat.
buna ziua!
un contract de vanzare cumparare, trebuie si acordul autoritatii tutelare.
de asemenea trebuie indicat autoritatii sursa banilor minorului, de ex banii provin de la bunici care sunt procuratori de fonduri.
dar v-am spus cu acordul bancii fara acordul bancii nu se poate face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament pentru minori jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Suntem parintii a doi copii minori. Vrem sa trecem apartamentul pe numele lor cu conditia de a putea ramane in apartament atat cat suntem in viata. ... (vezi toată discuția)
Testament camycris camycris poate fi atacat testamentul sotului meu de catre cei doi copii din casatoria anterioara? noi avem un copil impreuna iar pe cei doi i-a lasat cu mama lor intr-o ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)