avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajarea unui apart cumparat cu act de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajarea unui apart cumparat cu act de vanzare-cumparare cu bani donati

Buna ! Am si eu o problema cu partajul pentru un apartament cumparat dupa casatorie din banii donati de fratele meu.#-o
As vrea sa stiu si eu daca sotul meu are drepturi asupra apartamentului, cumparat pe numele meu (de dupa casatorie).
Fiind bun comun pentru ca a fost obtinut in timpul casatoriei, va intra la masa bunurilor partajabile.
Insa dvs. veti solicita o cota suplimentara ( nu 50/50%), urmand ca, in cadrul partajului sa dovediti ca apartamentul a fost achizitionat cu banii rudelor dvs.

Daca sotul recunoaste contributia dvs. si va intelegeti asupra impartirii tuturor bunurilor comune, in cadrul tranzactiei pe care o veti face, acesta poate sa recunoasca ca apartamentul va revine in totalitate.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Inseamna ca nu am asigurata casa 100%, chiar si cu dovada clara ca sotul nu a contribuit cu nici un ban! Ciudata lege !!!:-/ In nici un caz nu protejeaza pe cei care trebuie :O Inca o data multumesc ! ;)
Dv veti cere casa in intregime, ca bun propriu, daca puteti proba.
Legea e foarte buna, nu vad exact de unde reiese ca nu o primiti daca dovediti...
Colega a spus ca veti cere o cota suplimentara (adica mai mare de 50%), aceasta poate fi si 100%, depinde cat si ce dovediti...
Pentru Dvs. poate e evident ca pot cere si 100% dar eu nefiind cunoscatoare am presupus ca daca cer o cota suplimentara aceasta e un fel de targuiala sau chiar cersetorie:((. Daca aceasta cota suplimetara poate fi de 50% atunci e bine, dar nici aceasta posibilitate nu reiesea ba chiar era mai putin probabila. Va multumesc pentru clarificare =D> si intradevar am gresit in afirmatia mea dealtfel prea putin obiectiva sau informata. #-o
MIe nu mi se pare greu sa cereti 100%, mi se pare insa tare greu sa demonstrati... Aveti vreun act, vreun cont prin care au trecut banii?
Asta mi se pare mie important in caz.
Oricum, vorbiti cu un avocat despre eventualele probe.

Alte discuții în legătură

Partaj elenacarmen elenacarmen in timpul casniciei am cumparat o garsoniera cu bani de la mama mea ce sanse am la partaj sa nu o impart cu fostul (vezi toată discuția)
Schimb de apartamente azumy azumy Buna ziua. Nu stim cum sa procedam intr-o anumita situatie si v-as ruga daca ma puteti lamuri. La momentul acesta locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un ... (vezi toată discuția)
Donatie Cos-min Cos-min In cazul in care tatal meu imi face o donatie(un apartament),eu fiind casatorit,in cazul unui divort acel apartament devine bun comun sau nu? (vezi toată discuția)