avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Fara venit - cand poate beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Fara venit - cand poate beneficia de pensie?

Mama mea este nascuta in24 12 1954 are 20 de ani cotizare vaduva de 3 ani sotl in varsta atunci de 62 ani 3 luni ,37 ani cotizati pensionat pe caz de boala (ciroza hepatica) m-ar interesa daca poate iesi in vrun fel la pensie acum ,daca nu atunci ,, cand.MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:41, 15 Aprilie 2011
tulceanul a scris:

eu cred ca poate primi pensie de urmas deoarece sotul la momentul actual putea beneficia de pensie acum avea 65 de ani. intrebati la casa de pensii.

1. Una e ce credeti dvs. si alta e ce spune Legea 263/2010:
Art. 85
(1) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas pe tot timpul vietii, la implinirea varstei standard de pensionare, daca durata casatoriei a fost de cel putin 15 ani.
2. Sper ca @uaurelya sa nu fie suparata pe dvs. ca ati pus-o pe drumuri degeaba.
Apreciz Interesul dumneavoastra pentru noi si va multumim.In legatura cudurata casatoriei este de 30 si ceva de ani aproape de 40,
Asa am inteles si noi ca este posibil sa poata ies la jumatate din pensia de urmas mai ales ca are 3 copii,iar la casa de pensi nu te baga nimeni in seama daca nu esti sigurape tine,si nu ceri ceva cu vehementa parca ar sti ca nu esti sigur de aceia sunt interesata vreau sa merg la lucru sigur.MULTUMESC
tulceanul a scris:
eu cred ca poate primi pensie de urmas deoarece sotul la momentul actual putea beneficia de pensie acum avea 65 de ani. intrebati la casa de pensii.

:O .
O persoana poate beneficia pensie de urmas numai daca indeplineste conditiile prevazute de Legea nr. 263/2010.

Domnule, o persoana decedata nu mai implineste varsta de x ani pentru simplul motiv ca a decedat, deci nu poate indeplini conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta.

Cum sa indeplineasca o persoana decedata conditiile pentru a beneficia de pensie? :stunned:

Daca tot v-ati spus parerea, va rog sa precizati si prevederea legala in baza careia mama utilizatoarei poate solicita pensie de urmas. Suntem pe un site de discutii juridice, nu pe site-ul DiscutiiliberelacoltdestradaNet.ro.

uaurelya a scris:
Asa am inteles si noi ca este posibil sa poata ies la jumatate din pensia de urmas mai ales ca are 3 copii,iar la casa de pensi nu te baga nimeni in seama daca nu esti sigurape tine,si nu ceri ceva cu vehementa parca ar sti ca nu esti sigur de aceia sunt interesata vreau sa merg la lucru sigur.MULTUMESC

Ati inteles complet gresit si imi pare rau ca ma repet. Din cauza asta nu va baga nimeni in seama, pentru ca desi vi se spune ca nu este asa cum sustineti, continuati sa sustineti ceva eronat.

Dar astept cu interes sa ne lumineze, si pe mine si pe domnul Tudor, tulceanul, precizand prevederea legala in baza careia a postat ce crede domnia sa. B-)
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara niciun venit - are dreptul la o pensie sau la un ajutor social? cristina_32 cristina_32 Buna ziua, am si eu o problema si nu am primit nici un raspuns concret pana acum...Mama mea are varsta de 57 ani si o luna, nu are nici un venit.Ca stagiu de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sau ajutor social? costin_84_d costin_84_d Buna ziua as avea urmatorul caz:femeie nascuta 17-06-1954 cu stagiu de cotizare de 21 ani.sotul a decedat acum 2 ani cand inca nu iesise la pensie.acum nu are ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru copil minor vitelaruadina vitelaruadina Buna seara. Tatal meu a decedat acum 2 luni, el a lucrat aproximativ 16 ani; am un frate minor, mama mea este fara servici, ajutati-ma , va rog, cu raspunsul ... (vezi toată discuția)