avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz administrator bloc

Langa usa de intrare in scara blocului,este un distribuitor de gaz.Proprietarul unui magazin de la parterul blocului,dar aflat in partea opusa scarii,s-a racordat la gaz,tevile trecand prin holul scarii.Pt.un asemenea proiect a primit semnatura de aprobare din partea administratorului(banuiesc ca "stimulat"),desi locatarii s-au opus.Avea acest drept,nu trebuia sa asculte parerea noastra ?A motivat ca in viitor,nu mai sunt permise instalatiile de gaz pe peretii exteriori ai cladirii(cum i-am propus noi proprietarului de magazin).Lucrarea prin exterior costa cateva mii de lei.INTREBAREA NR.1:avea drept administratorul sa semneze un asemenea acord,fara a avea acceptul nostru expres si in scris ?INTREBAREA NR.2:acelasi proprietar de magazin vrea sa faca spatii de depozitare in subsolul scarii noastre,motivand ca subsolul este spatiu comun.Are acest drept ?As dori trimiteri la legislatie.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: g_cuciurean , utilizator 15:29, 22 Iulie 2008
Asociatia de proprietari se organizeaza si functioneaza in conformitate cu prevederile Legii 114/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Ordonantei 85/2001
Asociatia de proprietari este condusa de adunarea generala a proprietarilor, care este formata din cate un reprezentant al fiecarei familii de proprietari
Presedintele asociatiei de proprietari isi asuma obligatii in numele acesteia si o reprezinta in derularea contractelor, in relatiile cu tertii, precum si in fata instantelor de judecata. El angajeaza administratorul, convoaca sedintele, etc.
Se pare ca la dumneavoastra administratorul are aceste prerogative.
Multumesc celor care voiau sa-mi raspunda,intre timp m-am documentat.Pt.alti interesati:legea 230/2007 reglementeaza infiintarea,organizarea si functionarea asoc.de proprietari,iar art.41stipuleaza ca modificarile de genul celor care ma interesau pe mine se fac cu acordul proprietarilor direct afectati(nu al administratorului).
Am solicitat administratorului asociatiei de proprietari aviz pentru instalarea,pe spatiul meu(comercial),a unei antene parabolice avand, in acelasi timp,acordul vecinilor insa acesta refuza.Cum pot sa-l conving/oblig sa rezolve favorabil cererea mea?
Solicitati ceea ce doriti IN SCRIS ,dar nu administratorului ci PRESEDINTELUI asociatiei de proprietari,anexati si copie dupa acordul obtinut anterior de la vecini.
Multumesc pt solicitudine si promptitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internet la bloc v.coman v.coman 1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ? (singura firma ... (vezi toată discuția)
Este legal ce imi cere asociatia de proprietari? Loreena3377 Loreena3377 Buna, As vrea si eu cateva opinii referitoare la urmatoarea problema: Asociatia de proprietari a inmanat proprietarilor din bloc urmatorul document; ... (vezi toată discuția)
Scara (treptele) din dreptul vecinului, proprietatea sa? leteadoina leteadoina Buna ziua, Zilele trecute a venit o echipa sa ma branseze la gaze. S-a constatat ca nu se poate intra cu teava in dreptul etajului meu, partea inferioara, ci ... (vezi toată discuția)