avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test de paternitate

buna seara!am si eu intrebare,parinti mei au divortat,si in timpul divotului mama mea a conceput un copil cu un alt barbat si pe certificatul acestuia i-a trevut numele acelui barbat,tatalmeu mai trebuie sa se faca testul de paternitate?pentru a nu plati pensie alimentara
Cel mai recent răspuns: ramonela , utilizator 20:09, 19 Iunie 2008
Atat timp cat mama a recunoscut faptul ca acel copil nu are ca tata o alta persoana, nu cred ca aveti motive de ingrijorare. Daca insa ar fi fost declarat ca tata al copilului tatal dumneavoastra, atunci ar fi avut posibilitatea introducerii unei actiuni de tagaduire a paternitatii.

Aceasta actiune poate fi declansata in termen de 3 ani de la data la care tatal a avut cunostinta de nasterea copilului ce se pretinde ca este al sau.
nu, intrucat tatal real al copilului nou-conceput in timpul divortului parintilor dvs.a fost recunoscut.
Problema este clara .Barbatul respectiv a recunoscut paternitatea copilului,deci el este tatal copilului din punct de vedere biologicl.1la 0 pentru tatal dvs
va multumesc mult!si in legatura cu pensia alimentara ,mama mi-a nu mi-a platit-o de 1 an jumate ce pot face,deoarece am tot dat declarati si nu se intampla absolut nimik
Daca este angajata , mergeti cu hotararea la acea institutie si solicitati poprirea pensiei alimentare. In cazul in care nu puteti identifica locul de munca, formulati o plangere penala impotriva ei ( daca nu se plateste timp de 3 luni pensia, cu rea-credinta, este infractiune , poate asta o va speria si va achita toate sumele restante).

Alte discuții în legătură

Paternitate moonshadow moonshadow In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat. Intervine un divort=D>. Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere la copil Vasilica-Irina Vasilica-Irina ce nume de familie al mamei va trece in certificatul de nastere al copilului daca eu port numele de casatorie a sotului care inca nu am divortat dar copilul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara merimeri merimeri Buna! V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema. Fratele meu a divortat in luna martie 2010. Divortul s-a pronuntat din vina ambelor parti. Si el si fosta ... (vezi toată discuția)