avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj

sint in concubinaj de 1 an si am de gand sa construiesc o casa impreuna cu partenerul meu.terenul pe care vrem sa construim este al partenerului primit ca mostenire acum.puteti sa-mi spune-ti ce acte trebuiesc facute ca si eu sa am dreptul la aceasta locuinta?materialele de constructie le-am cumparat,constructia am inceput-o ;dar sper sa nu am surprize.astept raspuns multumesc
Cel mai recent răspuns: Anamaria Mihai , Avocat 23:42, 12 Aprilie 2011
Trebuie sa faceti la notar un contract prenuptial cu ce suma contribuiti si dumneavoastra numai asa puteti dovedi in caz de vreo surpriza.Nu faceti prostia sa construiti fara vreun astfel de act va spun din cunostinta de cauza.
Proprietarul terenului se prezuma a fi si proprietarul constructiilor amplasate pe acel teren ,pana la proba contrara.
De aceea trebuie sa aveti, pentru orice eventualitate, probe ca ati contribuit la construirea casei (facturi/chitante pe numele d-voastra etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa mea pe teren proprietate comuna sorin_marian sorin_marian Buna ziua. Am in proprietate impreuna cu cineva un teren (50% - 50%). Poate cineva sa imi spuna in ce conditii as putea sa construiesc pe acest teren iar ... (vezi toată discuția)
Dreptul ce-mi apartine Dorobantu_Marcel Dorobantu_Marcel As vrea sa aflu raspunsul la problema mea. Daca in anul 1.999 am construit o casa pe proprietatea parintilor mei si lasand actele casei pe numele lor din lipsa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu pret neplatit sau contract cu drept de superficie? francisca_maria francisca_maria Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: el cu terenul, eu cu banii. si vrem sa construim o casa. Care contract este recomandat? 1. Contract cu drept de ... (vezi toată discuția)