Ordonanta presedintiala nu are putere de lucru judecat fata de procesul in fond, in curs de judecata, sau angajat ulterior intre parti si nici fata de o noua cerere de ordonanta presedintiala, dar este executorie prin ea insasi , in temeiul legii si poate fi executata inaintea definitivarii, fara a fi investita cu formula executorie, inscriindu-se intre exceptiile prevazute de art.374 C.proc. civ.
Va multumesc! Si inca o rugaminte, cu aceasta hotarare de ordonanta presedintiala am apelat la un executor (mama copilului meu nu-mi permite sa-mi exercit drepturile conf.hotararii) pot merge din nou la executor cu aceeasi hotarare si sa repet executarea?? ma gandesc ca poate se satura de platit la executori si o sa-mi permita sa-mi vad copilul. Multumesc anticipat!!
Hotararea data pe calea ordonantei produce efecte pana la solutionarea dosarului pe fond. Daca nu aveti inca o hotarare de stabilire a dreptului de vizita pe calea dreptului comun, va puteti folosi in continuare de ordonanta. Puteti solicita prezenta executorului de fiecare data cand va exte incalcat dreptul.