avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presidentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presidentiala

Hotararea de ordonanta presidentiala vizitare minor se poate investi cu titlu executoriu?? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: relu30 , utilizator 13:23, 13 Aprilie 2011
dupa ce ramane definitiva, da.
Ordonanta presedintiala nu are putere de lucru judecat fata de procesul in fond, in curs de judecata, sau angajat ulterior intre parti si nici fata de o noua cerere de ordonanta presedintiala, dar este executorie prin ea insasi , in temeiul legii si poate fi executata inaintea definitivarii, fara a fi investita cu formula executorie, inscriindu-se intre exceptiile prevazute de art.374 C.proc. civ.
Va multumesc! Si inca o rugaminte, cu aceasta hotarare de ordonanta presedintiala am apelat la un executor (mama copilului meu nu-mi permite sa-mi exercit drepturile conf.hotararii) pot merge din nou la executor cu aceeasi hotarare si sa repet executarea?? ma gandesc ca poate se satura de platit la executori si o sa-mi permita sa-mi vad copilul. Multumesc anticipat!!
Hotararea data pe calea ordonantei produce efecte pana la solutionarea dosarului pe fond. Daca nu aveti inca o hotarare de stabilire a dreptului de vizita pe calea dreptului comun, va puteti folosi in continuare de ordonanta. Puteti solicita prezenta executorului de fiecare data cand va exte incalcat dreptul.
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ely.p ely.p se poate invoca exceptia autoritatii de lucru judecat in cazul unui dosar avand ca obiect somatia de plata? (vezi toată discuția)
Este sau nu imediat executorie o sentinta a unei ordonante presedintiale de incredintare a unui minor la care am facut deja recurs? ContSters117797 ContSters117797 fosta concubina a castigat ordonanta presedentiala si instanta ma obliga sa dau copilul inapoi si sa platesc 120 lei pensie. cu drept de recurs in 5 zile. ... (vezi toată discuția)
Durata proces incredintare Ecaterinaa Ecaterinaa Buna dimineata, As avea 2-3 intrebari mai concrete de aceasta data. Cat dureaza un proces de incredintare minor (judecat dupa vechiul cod civil), daca ... (vezi toată discuția)