avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

am lucrat din 17martie2010 pana in18februarie2011 apoi prin demisie am plecat la alta firma.acolo m-am angajat cu carte de munca din 4martie2011.presupun ca firmase inchide am dreptul lasomaj in conditiile ca de la vechiul loc de munca am plecat prin demisie
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:15, 13 Aprilie 2011
daca de la noul loc de munca veti fi concediat, beneficiati de somaj. nu are importanta ca vechiul contract de munca a fost incetat prin demisie. nu veti beneficia de somaj daca va veti da demisia si de la actualul loc de munca
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca incetarea CIM de la ultimul loc de munca sa se faca din motive neimputabile salariatului (de regula se foloseste desfiintarea locului de munca).
spatiu in care lucrez este inchiriat pana la 1 decembrie presupun ca nu se prelungeste contractul de inchiriere.tocmai de asta am intrebat dacabeneficirz de somaj
In acest caz veti fi concediata cu art. 65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate intra in somaj la cererea angajatului dupa terimnarea concediului de crestere copil? catalinion84 catalinion84 Buna ziua Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Sotia mea pe 24 decembrie termina concediul de crestere a copilului. 1. Mai ia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj rusualexandra rusualexandra o salariata care a terminat cei doi ani concediu de cresterea copilului, poate intra in somaj? (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj gilbert gilbert Buna ziua! Seful m-a anuntat verbal precum ca vrea sa -mi schimbe locul de munca.Intrebarea mea este : daca refuz noul loc de munca, mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)