avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot plati prejudiciul altei persoane/entitati decat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot plati prejudiciul altei persoane/entitati decat partii vatamate?

Impotriva mea exista o cercetare penala pentru niste programe nelicentiate si pentru care s-a stabilit prejudiciul de catre avocatul partii vatamate (firma de software). As vrea sa platesc prejudiciul stabilit insa avocatul lor vrea sa semnez un contract cu ale carui clauze nu sunt de acord.

Exista vreo posibilitate legala de a plati prejudiciul unei alte persoane /entitati (gen executor , etc) care sa il puna la dispozitia / predea partii vatamate (sau cum s-o numi ea)?
Cel mai recent răspuns: korifeus , utilizator 22:25, 13 Aprilie 2011
Da, existas procedura ofertei reale de plata.( art.586-590 Cod de procedura civila).
Multumesc pentru raspuns. Am citit articolele respective, sunt ceea ce doream sa aflu. Nu stiu insa daca acest cod de procedura civila este valabil si in cazul in care s-a inceput cercetarea penala (procedura civila aplicabila in domeniu / drept penal?)
Conform art. 14, alin. 3 din Codul de procedura penala, repararea pagubei se face potrivit dispozitiilor legii civile.Adica, fie in natura, fie prin plata unei despagubiri banesti...
multumesc mult pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

firma intrata in insolventa si prejudiciu penal casanova casanova Buna ziua, Am primit o expertiza judiciara in care instanta imi solicita a calcula prejudiciul la bugetul statului IN PREZENT, pentru contributii cu ... (vezi toată discuția)
Malpraxis medical- cine poate reclama? ContSters53977 ContSters53977 In urma unei erori in stabilirea diagnosticului, starea pacientei s-a agravat, ducand la decesul acesteia. Parintii/sora decedatei pot sesiza Colegiul ... (vezi toată discuția)
Oferta reala de plata ContSters22096 ContSters22096 un debitor pus in executare pentru, sa spunem, 10.000 lei depune la executorul investit cu executarea o oferta reala de plata pentru suma de 5000 lei, ... (vezi toată discuția)