avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog ajutati-ma cu un raspuns
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog ajutati-ma cu un raspuns

pe 18.03.2011am primit la sediul firmei unde lucram o instintare cu desfacerea contractului de munca disciplinar ,in care eram acuzata ca eu fiind administrator in incinta locului de munca sunt vinovata de un incendiu produs noaptea de la o sursa electrica,.explicatie-cu o zi inainte de incendiu am sunat la cez.ro si am anuntat o defectiune ,dupa acre a venit o echipa si a lucrat in panoul electric(al societati)si a anulat o siguranta tetrapolara punand pe direct.firele s-au incins si a aras mohnit 2 calculatore.Pe mine m-au scos vinovata ca nu am respectat sarcinile de servici.Mi s-au mai adus acuzatii ca mi-sa sustras din birou un stik-usb cu valoare de 1900 de euro la care eu am factura cand l-am cumparat de 400 de euro,numai minciuni.va rog ajutati-ma unde pot sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Ioana Ulmanu , Consultant resurse umane 11:05, 13 Aprilie 2011
imi este necesar avocat??cum sa fac plangerea la tribunal?cat o sa ma coste??
am uitat sa va spun ca inainte sa-facut o comisie disciplinara in care era bagata si colega mea de birou careia ia ars calculator(inainte cu o zi ea si-a copiat toate datele de pe calculatoare),juristul firmei si un coleg in bucuresti si cand am fost anuntata ca va si convocarea ,nu a venit nimeni la fata locului ,colega mea inculpata..mi-a dat hartia semnata de ei..adica ei propuneau desfacerea contractului meu de munca,am luat hartia si am scris un memoriu pe spate,ia-am dato si a trimiso la bucuresti.
Desfacerea contractului individual de munca pe motive disciplinare (art. 61 lit. a din Codul Muncii) nu se poate face fara o cercetare prealabila. Art. 63 alin. 1 stipuleaza acest lucru. Daca desfacerea contractului individual de munca s-a produs fara ca aceasta cercetare prealabila sa fi avut loc, ar trebui sa va adresati instantei de judecata. Inca un amanunt: anterior declansarii cercetarii prealabile, dumneavoastra trebuia sa fiti convocata in scris. Deci, nu se poate desface disciplinar contractul individual de munca fara o cercetare prealabila si o cercetare prealabila nu se poate face fara convocarea in scris a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca!!! virtopeanuag virtopeanuag pe 18.03.2011am primit la sediul firmei unde lucram o instintare cu desfacerea contractului de munca disciplinar ,in care eram acuzata ca eu fiind ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca dragosmusat dragosmusat Buna ziua , sotiei mele i-a fost ieri desfacut contractul de munca fara preaviz ,fara suspendare .I s-a desfacut pentru \"indisciplina\" in conceptia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare ... mafteig mafteig Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare speta, de curand mi-am dat demisia de la fostul angajator neputand sta in previz cele 20 ... (vezi toată discuția)