avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie din functie de conducere -Concediu de odihna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie din functie de conducere -Concediu de odihna in timpul preavizului-

Buna ziua, o situatie mai delicata, la care astept parerile sfaturile dumneavoastra.

Persoana in functie de conducere, ieri data de 12.04.2011 isi da demisia(demisie acceptata), perioada de preaviz de 30 zile.

Azi in data de 13.04.2011 revine cu o cerere de concediu de odihna, practic vrea sa isi efectueze concediul de odihna in timpul preavizului.

Problema mare este, ca in acest caz se poate accepta in mod legal acea cerere de concediu de odihna, care vrea sa il efectueze in perioada de preaviz.
Va rog pareri, cu indicarea unui suport legal.
Respectiv daca cineva s-a intalnit cu asa ceva, si cum a procedat.

Cu stima.
M. H
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 13 Aprilie 2011
Persoana in functie de conducere, ieri data de 12.04.2011 isi da demisia(demisie acceptata), perioada de preaviz de 30 zile.

De cand se accepta demisia?:D

Azi in data de 13.04.2011 revine cu o cerere de concediu de odihna, practic vrea sa isi efectueze concediul de odihna in timpul preavizului.
Problema mare este, ca in acest caz se poate accepta in mod legal acea cerere de concediu de odihna, care vrea sa il efectueze in perioada de preaviz.

Orice angajat poate beneficia de concediu de odihna in perioada de preaviz, insa angajatorul poate sa nu ii aprobe cererea daca perioada solicitata nu corespunde cu cea din programarea stabilita anul anterior...
Uitati temeiul legal :
Art.79 alin.5 C.mun., pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediu de odihna BUBU17 BUBU17 Buna ziua , vreau sa stiu daca am dreptul la concediul de odihna restant ,in situatia in care deja ieri mi-am depus demisia si sunt deja in preaviz ! De la ... (vezi toată discuția)
Intrebare ana.morari ana.morari Buna ziua! As dori sa-mi depun demisia la locul de munca, dar am si concediu de odihna neluat 30 de zile. As putea solicita ca perioada de preaviz de 30 de ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)