cumnatul si sotul meu sunt acuzati de furt calificat dovezile asupra lor sunt niste declaratii ale unor vecini .cumnatului sa luat declaratie este judecat in stare de libertate .Sotul meu este plecat in strainatate de 3 luni inca nu ia fost trimisa acsa citatie sa se prezinte ptr declaratie ce sa inteleg din asta ca nu este acuzat ca inculpat in dosar?poate fii chemat din afara tarii ptr o declaratie?sau pot sa ii pun un avocat un reprezentat fara ca el sa fie in tara?va rog din inima ajutatima ca nu stiu ce sa mai cred daca poate fii condamnat ptr niste declaratile unor persoane .va rog spunetimi parerile dumneavoastra VA MULTUMESC ANTICIPAT:((
angajati un avocat care sa tina legatura cu organele de cercetare penala. este posibila chemarea lui ptr declaratii insa se poate face si o comisie rogatorie cu autoritatile din tara unde se afla sotul dvs.
1.Daca singurele probe sunt declaratiile unor vecini,va depinde de continutul acestora si de alte probe,care vor fi administrate in cauza, in legatura cu inculparea eventualilor autori.
2.Avocatul ales nu il va putea reprezenta in lipsa sa pe sotul dvs , dar poate sa se intereseze in limitele legii, in legatura cu "mersul" urmaririi penale.
Pt ca sotul dumneavoastra sa devina inculpat este nevoie de probe solide pt a se putea pune in miscare actiunea penala impotriva acestuia. Declaratiile martorilor trebuie sa se coroboreze cu alte mijloace de proba pt a se ajunge atat de departe, altfel nu vor avea nicio valoare.