irol a scris:
Depuneti la sindicat o cerere de retragere din sindicat dupa care infiintati unul nou. E foarte usor de infiintat.
1) Daca la sedinta ce va urma, se va hotari infiintarea altui sindicat, fara a ma retrage din sindicatul nou, este ilegal? Am inteles ca trebuiesc minim 15 membri fondatori. Si acestia trebuie sa se retraga initial, apoi sa formam noul sindicat? De fapt, cred ca intai trebuie retragere, deoarece art.2 al.4 precizeaza ca o persoana poate face parte dintr-o singura organizatie...
2) Daca la sedinta urmatoare conducerea sindicatului nu va participa iarasi, eventualele alegeri pentru schimbarea conducerii actuale a sindicatului sunt valide?
Suntem cam in "ceata", nimeni nu a putut citit statutul, momentan se sustine ca nu mai exista, deoarece a fost pierdut cand ne-am mutat, dar se poate scoate o copie de la tribunal, conducerea sindicatului este formata din 3 colegi, din care 2 s-au pensionat in decembrie 2009, sedinte nu s-au facut... Incercam sa intram in normal, si nu vreau sa ne fie contestata vreo actiune.
Multumesc de explicatii