avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj- Sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj- Sulta

Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ea) celalalt va primi o sulta. Ca sa intru in posesia acesteia va trebui sa intru intr-un proces de recuperare a ei, cu executare silita,etc ,sau exista alta modalitate?
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 11:26, 11 Martie 2009
Debitorul este obligat sa execute ceea ce s-a stabilit in sarcina sa prin hotarire judecatoreasca, de buna voire, de indata ce hotarirea a ramsa definitiva si irevocabila, daca prin acea hotarire nu s-a stabilit eventual un termen. Creditorul poate proceda la executarea silita a sultei in termenul general de prescriptie de 3 ani oricind de la data raminerii irevocabile a hotaririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc? valtraudi valtraudi am avut proces de succesiune si iesire din indiviziune cu fratele.procesul s-a incheiat am hotararea definitiva si irevocabila in favoarea mea si trebuie in ... (vezi toată discuția)
Plata sultei serenax serenax Daca tribunalul a hotarat plata unei sulte ,in cat timp trebuie platita aceasta?Termenul pana la care trebuie platita sulta este stabilit de tribunal?Cum se ... (vezi toată discuția)
Drept civil - mosteniri Aurelia Carciumaru Aurelia Carciumaru Dupa decesul parintilor au ramas ca mostenitori 4 baieti. Mostenirea consta in o casa, o anexa (grajd) si curtea corespunzatoare. Doi dintre mostenitori ... (vezi toată discuția)