avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate

Buna ziua
Am si eu o problema :
Este vorba de o proprietate care atunci fratia si inclusiv parintele (doar unul ramas in viata atunci) au mers la judet sau ce era atunci si au dat inscris cum se facea atunci unui nepot adica a cedat si partile lor acestui nepot, dupa ce parintele (bunicul) a decedat nepotul a vandut partea lui 75% din proprietate tatalui meu care si el a semnat atunci pentru a ceda partea lui nepotului.
Vanzarea sa facut tot inainte de '89 in fata notarului primariei si doi martori si e si stampila pusa pe acea chitanta scrisa de mana.
Tatal meu spune ca asa se facea atunci.
Acum fratia sa ridicat cu pretentii cei care au dat cu pixul atunci ca renunta , ca vor si ei drept la proprietate,
Intre timp acest nepot a decedat si el .
Tata meu a platit toate taxele si impozitele la primarie pana acum pentru ca el este trecut si in cadastru la primarie.
Ce e de facut?
Care sunt pasi de urmat?
Chitanta aceea mai este valabila comform reglementarilor in vigoare de atunci
inainte de1989 .
Va multumesc!...
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:06, 13 Aprilie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Renuntarea la succesiune trebuie sa imbrace forma autentica la notarul de stat, nu la secretarul primariei. Actul de mana, in prezenta a doi martori si cu stampila primariei nu reprezinta o renuntare la dreptul succesoral, asa ca cei care au renuntat in acea hartie pot foarte bine sa vina si sa-si ceara drepturile acum. Daca este vorba de teren, cine a formulat revendicarea in baza legii 18/1991? Exista emis vreun titlu de proprietate? Daca da, pe numele cui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme proprietate Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Revin cu o problema despre care am mai scris pe forum si anume : In anul 1985 tatal meu a mers la primarie sa revendice un teren , a fost pus ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Bossde_Boss Bossde_Boss Buna Ziua!.... Ce este de facut in cazul pe care o sa-l prezint mai jos? Tatal meu vrea sa-si puna ordine in acte si are o problema. Conform cadastrului ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca ankamik75 ankamik75 Buna! Dupa moartea parintilor lui, tatal meu a fost anuntat verbal ca, proprietar pe casa parinteasca a devenit unul dintre nepotii lui. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)