avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa parinteasca

Buna!

Dupa moartea parintilor lui, tatal meu a fost anuntat verbal ca, proprietar pe casa parinteasca a devenit unul dintre nepotii lui. Intrebarea mea este cum am putea afla in ce fel s-a facut improprietarirea respectiva, mentionand ca, tatal meu nu a semnat nici o hartie de donatie sau cum ca ar fi de acord sa cedeze in vreun fel, partea lui din casa parinteasca.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:04, 5 August 2014
Nu a fost deschisa procedura de succesiune dupa decesul bunicilor?

Sa ii intrebe pe ceilalti frati ce cunosc despre transmiterea dreptului de proprietate asupra nepotului si in mod special pe fratele care este tatal nepotului respectiv.

Regula este ca succesiunea sa fie deschisa la notariatul unde au avut ultimul domiciliu decedatii, tatal dvs. sa se intereseze acolo daca s-a facut vreo succesiune de pe urma parintilor lor si daca ceilalti frati au cedat partille lor nepotului.

Cine l-a anuntat verbal sa ii prezinte si certificatul de mostenitor.

Asa putea sa il anunte ca proprietar pe casa parinteasca a devenit si secretara primarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
O cale legala pentru rezolvarea unei mosteniri borcea bogdan borcea bogdan tatal meu a cumparat in cote egale cu fratele meu o casa cu teren aferent. Fratele meu a decedat si prin hotarare judecatoreasca unul din nepoti a devenit ... (vezi toată discuția)
Buna seara mă confrunt cu următoarea problema! suntem 8 frați ... Marin Maria 61 Marin Maria 61 Buna seara Mă confrunt cu următoarea problema! Santem 8 frați la părinți și tatăl nostru a decedat în anul 1988 atunci sa discutat că toți să ... (vezi toată discuția)