buna ziua,ma numesc Constantin georgeta,si as dori sa stiu in ce conditii pot divorta de sotul meu prin tribunal deoarece el nu este de acord sa mergem la notar sau primarie,doresc si partaj caci eu am plecat de 2 ani de acasa pentru ca el ma maltrata .Vreau sa cunosc costurile necesare pentru ca nu imi permit fiind pensionata pe caz de boala .Am dreptul la un proces gratuit?pensia mea este 350 lei ..............va multumesc astept un raspuns
Da, puteti introduce actiunea personal la Presedintele Judecatoriei Localitatii X si nu la Tribunal. Costurile procesului Taxele de timbru cat si desemnarea unui avocat care sa va apere in proces le va suporta Statul pentru ca nu aveti venituri peste 500 lri. Alaturat actiunii de divort anexati o cerere de ajutor public judiciar pe temeiul OUG Nr.51/2008 unde solicitati sa fiti scutita de taxele de timbru si instanta sa dispuna numirea unui avocat , deasemeni depuneti si o declaratie pe propia raspundere privind veniturile ce le aveti..Succes..:((
Divort
iana77
Buna seara am o rugaminte,doresc sa intentez divort ,fostul sot este fugit din tara de mai mult de 15 ani,sunt casatorita din anul 1994,iar in 1996 el a fugit ... (vezi toată discuția)