avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

Buna ziua. Am o mare nedumerire, iar daca cineva ma poate ajuta cu o clarificare, i-as fi recunoscator. Am avut pe rol o ordonanta presedintiala care a fost respinsa invocandu-se exceptia de inadmisibilitate, exceptie ce nu a fost ceruta de nici una din parti si care nici nu a fost pusa in discutia partilor in cazul in care instanta s-ar fi sesizat din oficiu. Mi-am luat avocat si am facut recurs in care am cerut si cheltuieli de judecata (respectiv onorariul avocatului). Recursul a fost admis si s-a trimis cauza spre rejudecare primei instante, insa nu s-a mentionat nimic in hotarare despre cheltuielile cerute. Asadar, acei bani ii pot considera pierduti (si sunt destui pt conditia mea modesta). Avocatul se spala pe maini cum ca: ,, daca asa a hotarat instanta"... Spuneti-mi va rog, este normal sa castigi un recurs si sa nu ti se accepte cheltuielile de judecata, daca a fost depusa la dosar chitanta??? S-ar mai putea face ceva in acest sens??? Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: excelenta32 , utilizator 17:40, 13 Aprilie 2011
Avocatul D-voastra a depus la dosar chitanta si copie dupa contract?
Daca da faceti o cerere de completare a dispozitivului pe temeiul dispozitiilor art.281 ^2 (daca nu au trecut 15 zile de la pronuntare) Cod proc.civ. raportat la disp. art.274 alin.1 Cod proc.civ. (cererea puteti sa o faceti D-voastra fara sa mai apelati la avocat..),,Succes :(
Chitanta a fost depusa. Contract nu a existat. Insa au trecut mai mult de 15 zile, pt ca am tot sperat sa faca avocatul ceva. Insa se pare ca degeaba i-am platit onorariul!!!
acum chiar cred ca am pierdut posibilitatea de recuperare a sumei...#-o. Credeti ca ar mai fi vreo posibilitate???
Solicitati acele cheltuieli pe calea unei actiuni separate, dar numai daca instanta de recurs nu s-a pronuntat in sensul respingerii acestora.
va multumesc mult de tot!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare onorariu de succes george1967 george1967 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema legata de cheltuielile de judecata : Am incheiat un contract de asistenta cu un avocat ; Acesta mi-a cerut o ... (vezi toată discuția)
...cheltuieli de judecata...unde e dreptatea??? anniela anniela Un caz banal in aparenta: un proces de divort solutionat pe fond cu compensare cheltuieli de judecata.Urmeaza apelul facut de partea adversa ( cu cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata atlantiana atlantiana Am fost parte intr-un recurs, ca parat (am castigat fondul, si partea adversa a facut recurs). Am angajat avocat, iar termenul imediat urmator recursul a fost ... (vezi toată discuția)