avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

Am fost parte intr-un recurs, ca parat (am castigat fondul, si partea adversa a facut recurs). Am angajat avocat, iar termenul imediat urmator recursul a fost anulat ca netimbrat, hotararea fiind irevocabila.
Onorariul de avocat pe care l-am platit pentru recurs il pot recupera? Sau anularea recursul inseamna ca nu mai am dreptul la cheltuieli de judecata?
Cel mai recent răspuns: atlantiana , utilizator 00:14, 14 Iunie 2009
Dvs. trebuie, in primul rand, sa va adresati avocatului pe care l-ati angajat sa va reprezinte in recurs. Depinde in ce conditii ati stabilit aceasta reprezentare si daca ati hotarat, de comun acord, sa solicite si cheltuielile de judecata suportate de dvs. in aceasta faza de judecata.
Nu e rau ca ati postat acest mesaj pe forum, dar, dupa parerea mea, e mult mai simplu sa vedeti daca avocatul dvs. a cerut si a dovedit cheltuielile efectuate de dvs. in recurs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
De cerut stiu ca a cerut. Iar dovada cheltuielilor de judecata o constituie chitanta pe care am primit-o de la avocat, in schimbul onorariului platit. Acea chitanta a fost depusa la dosar.

daca a cerut cheltuieli de jud- onoraru de avocat, o ava recuperati banii, dupa ce investiti hot. cu formula definitiva si executorie.
buna ziua
daca avocatul a cerut chetuielile si le/a si dovedit trebuia instanta sa le acorde in caz contrar instanta a lasat nesolutionata aceasta cerere si se poate face o cerere de completare dispozitiv .....
Daca instanta de judecata nu s-a pronuntat asupra cheltuielilor de judecata ,fie cereti completarea hotararii , in termen de 15 zile de la pronuntare, fie le solicitati pe cale separata , sub rezerva faptului ca sunt prescriptibile in termen de 3 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata in recurs tardiv dandanaua dandanaua Intimatul-parat, prin aparator, depune cu 3 zile inainte de primul termen al unui recurs civil, intampinare si chitanta privind onorariul avocatului.Peste 3 ... (vezi toată discuția)
Avocatul nu cere cheltuieli de judecata ! bukinst bukinst In mai multe procese pe care le/am castigat pe fond dar paratul a facut apel, avocatul meu nu a solicitat cheltuieli de judecata, desi nu mi-a cerut parerea ... (vezi toată discuția)
Cale de atac ContSters154162 ContSters154162 O decizie civila irevocabila, pronuntata de catre Curtea de Apel dupa judecarea unui recurs intr-un litigiu de munca, si prin care se obliga societatea parata ... (vezi toată discuția)