Salut,
am un proces cu legea caselor nationalizate (legea 112 si legea 10). Intreg blocul este revendicat, asa ca exista un singur proces cu vreo 15 parati, intre care sunt si eu. Majoritatea avem avocati separati, majoritatea sunt destul de buni profesional.
Problema este ca ei se ocupa de reprezentarea in proces, si o fac OK, dar nu l-am vazut pe niciunul sa ia dosarul fila cu fila si sa mearga sa cerceteze la institutii / arhive, sa obtina documente care ar putea fi hotaratoare in caz.
Ma refer la:
- acte de la Directia de Patrimoniu (fostii proprietari sustin ca a fost monument istoric)
- acte de la arhiva (fostii proprietari sustin ca au fost mici meseriasi si au Decretul din 52 s-a aplicat abuziv)
- acte de la DNA (avocatii adversi, care au toate drepturile asupra casei in caz ca o castiga au fost cercetati penal, incepand cu Parchetul de pe langa Curtea de Apel, apoi DNA). Procuroarea de la Curtea de Apel sustine ca au primit despagubiri de la statul Roman, dar asta nu apare in dosarul civil, etc.
- posibil - daca exista - acte de la Primarie referitoare la modalitatea in care s-a vandut imobilul
Intrebarea este:
Exista vreo firma care sa faca si astfel de cercetari in teren / umblat dupa acte / puricat dosarul fila cu fila sa gaseasca orice dovada care sa ajute la castigarea unui proces? Adica sa faca tot ce poate ca sa castige cazul, noi doar sa ii platim, si nu doar sa se prezinte in fata judecatorilor.
Daca da, imi puteti spune care sunt preturile, date de contact, orice considerati relevant pe subiect? M-ar ajuta firme din Bucuresti, eventual si Timisoara.
Merci mult,
D
PS Cercetarea penala s-a terminat cu clasare si netrimitere in judecata, fapt contestat de unul dintre noi - e un proces pe rol la ICCJ -, care probabil va avea acces la dosar cand va fi trimis aici in provincie.
Cel mai recent răspuns:
danicriss , utilizator
14:45, 14 Aprilie 2011