avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Firme care faca si cercetare pe teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Firme care faca si cercetare pe teren

Salut,

am un proces cu legea caselor nationalizate (legea 112 si legea 10). Intreg blocul este revendicat, asa ca exista un singur proces cu vreo 15 parati, intre care sunt si eu. Majoritatea avem avocati separati, majoritatea sunt destul de buni profesional.

Problema este ca ei se ocupa de reprezentarea in proces, si o fac OK, dar nu l-am vazut pe niciunul sa ia dosarul fila cu fila si sa mearga sa cerceteze la institutii / arhive, sa obtina documente care ar putea fi hotaratoare in caz.
Ma refer la:
- acte de la Directia de Patrimoniu (fostii proprietari sustin ca a fost monument istoric)
- acte de la arhiva (fostii proprietari sustin ca au fost mici meseriasi si au Decretul din 52 s-a aplicat abuziv)
- acte de la DNA (avocatii adversi, care au toate drepturile asupra casei in caz ca o castiga au fost cercetati penal, incepand cu Parchetul de pe langa Curtea de Apel, apoi DNA). Procuroarea de la Curtea de Apel sustine ca au primit despagubiri de la statul Roman, dar asta nu apare in dosarul civil, etc.
- posibil - daca exista - acte de la Primarie referitoare la modalitatea in care s-a vandut imobilul

Intrebarea este:
Exista vreo firma care sa faca si astfel de cercetari in teren / umblat dupa acte / puricat dosarul fila cu fila sa gaseasca orice dovada care sa ajute la castigarea unui proces? Adica sa faca tot ce poate ca sa castige cazul, noi doar sa ii platim, si nu doar sa se prezinte in fata judecatorilor.

Daca da, imi puteti spune care sunt preturile, date de contact, orice considerati relevant pe subiect? M-ar ajuta firme din Bucuresti, eventual si Timisoara.

Merci mult,
D

PS Cercetarea penala s-a terminat cu clasare si netrimitere in judecata, fapt contestat de unul dintre noi - e un proces pe rol la ICCJ -, care probabil va avea acces la dosar cand va fi trimis aici in provincie.
Cel mai recent răspuns: danicriss , utilizator 14:45, 14 Aprilie 2011
Oricine care are capacitate de exercitiu deplina poate fi mandatat in numele si pentru mandant sa faca demersurile necesare in vederea obtinerii aceste inscrisuri, contra unui pret prestabilit de comun acord.

Nu cunosc asemenea societati, dar un avocat se poate angaja a face aceste demersuri.
Salut,

multumesc pt. ca ati raspuns. Vreau sa precizez foarte clar: demersurile astea le pot face si eu. Pot verifica dosarul, pot sa ma duc eu la autoritati, pot sa scriu niste cereri si sa port un dialog pe baza unor raspunsuri. Practic pot sa fac tot ceea ce ar trebui sa faca un avocat si sa ii las pe ei doar sa pledeze.

Ceea ce vreau eu este sa aflu daca exista vreo firma care sa se ocupe proactiv de caz. Adica sa-si dea interesul sa faca aceste lucruri, sa faca tot ce poate din proprie initiativa si nu pt. ca am citit eu 100 de acte si cele 2000 de pagini ale dosarului. Sa le dau un caz si sa simt ca pot sa am grija de viata mea, iar ei se obosesc sa ia dosarul fila cu fila, si umbla sa faca rost de orice foicica ce ar putea contine doua randuri care sa fie decisive in proces. Am nevoie de o firma care sa lupte ea, sa depuna ea efortul, pt. ca il depune avand si experienta juridica in spate.

Am nevoie de o firma care sa ia dosarul, sa vada ea toate punctele enumerate mai sus, si sa se ocupe de fiecare in parte dand tot ce au mai bun. Pana acum, cu tot respectul, am vazut doar firme care sa scaneze rapid un dosar si, in cel mai bun caz, sa se oboseasca sa obtina o hartie care pare relevanta si atat.

Din punctul asta de vedere, exista o astfel de firma in Romania? Daca da, care este, care sunt preturile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trag la raspundere un avocat care m-a reprezentat cu rea-vointa sau neprofesionist? MonycaElena MonycaElena Buna ziua, As dori sa aflu si eu parerea unui avocat privitor la urmatoarea problema cu care ma confrunt. Am angajat un avocat ca sa ma reprezinte ... (vezi toată discuția)
Art, 297 ncp, etc, ori dna? ori tribunal? nicu_lucan nicu_lucan In primul rand, cu stima tuturor, expun pe cat posibil mai simplu. Am, pentru ca sunt un tip foarte avut, 2 dosare executare silita; 1 -O fosta banca din ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ignorata de procuror sbdcl sbdcl vad ca acesti procurori ca sa scape de dosare dau nup si niste explicatii de te intrebi ce pile au avut sa se bage la buget ,cum adica la o plangere in care se ... (vezi toată discuția)