avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce sanse am sa nu pierd casa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce sanse am sa nu pierd casa?

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:in urma unui proces in care am fost inculpat pt fals si uz de fals sub semnatura privata si complicitate la delapidare sa dat o sentinta cu suspendare pe latura penala si pe latura civila sunt obligat la plata in solidar cu fostul meu coleg "complicele" la plata sumei de 7200 ron.Speta este urmatoarea: am fost angajat ca agent de vanzari ,si impreuna cu un coleg de pe alta divizie am livrat la solicitarea unui client marfa "fara factura".Mentionez ca marfa era aferenta diviziei colegului, eu semnand in locul beneficiarului ,si apoi distrugand un exemplar al facturii.Contravaloarea facturii a fost incasata de colegul meu urmand ca aceasta sa fie depusa in termen de 7 zile in casieria societatii fapt care nu s-a intamplat banii fiind folositi de acesta din urma.In urma hotararii judecatoresti acesta a plecat in strainatate.Ce sanse sunt sa fiu executat silit , avand in vedere ca eu nu am posibilitatea sa achit suma asta in prezent neavand loc de munca,am doi copii minori etc. iar colegul meu nu are nici un bun nefiind casatorit si locuind cu parintii?Eu am un apartament care este pe numele sotiei acesta fiind cumparat cu bani de la parintii ei.Am vreo sansa sa nu pierd apartamentul?O intelegere cu fostul angajator iese din discutie si pe buna dreptate deoarece timp de 2 ani cat a durat procesul acesta nu a primit nimic din prejudiciu,eu nu am avut de unde sa dau iar colegul meu nu a dat nimic.Daca fac recurs am vreo sansa sa schimb ceva pe partea civila adica chestia aia cu plata in solidar avand in vedere ca singura mea vina a fost semnarea acelor facturi ,fara sa iau nici un ban efectiv, colegul meu recunoscand in instanta ca el si-a insusit toata suma si a folosit-o in interes personal.Va rog mult cu un sfat . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristi_73 , utilizator 09:27, 14 Aprilie 2011
Daca apartamentul este pe numele sotiei si a fost cumparat inainte de casatorie nu exista nici un risc.
Recurs de ce sa faceti? Culpa dvs este evidenta. Nu conteaza cine a luat banii si cine i-a cheltuit. Dvs ati savarsit o infractiune, iar fapta ramane (fals in acte etc)
Da apartamentul este pe numele sotiei dar a fost cumparat dupa casatorie cca 2ani.La recurs ma refeream strict la partea civila adica daca exista posibilitatea sa se imparta suma .Nu stiu exact la ce se refera termenul "solidar" din punct de vedere juridic.Adica daca el nu achita trebuie sa dau eu toata suma?
1.Apartamentul este doar pe numele sotiei si este cumparat din bani proprii sau dati,donati ,mosteniti de la o ruda sau alta persoana pe numele acesteia ?
2.Apartamentul este cumparat dupa castorie din bani comuni ?
Apartamentul este doar pe numele sotiei cumparat cu bani dati de parintii ei la 2 ani dupa casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minora a vandut apartamentul numanuma numanuma o minora a vandut apartamentul. Era casatorita,sotul era plecat peste hotare. Parintii sotului nu sunt de acord cu decizia minorei ,deoarece ea a luat toti ... (vezi toată discuția)
Bunuri inaintea casatoriei blondy1975 blondy1975 Buna ziua, problema mea este urmatoarea: eu sunt posesoarea unui apartament din provincie obtinut prin donatie de la parintii mei , in care locuieste mama ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)