avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reprezentare legala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reprezentare legala

Buna seara

Ati putea sa ma informati daca o persoana poate fi reprezentata in instanta sau in alte circumstante de o alta persoana fara sa fie avocat ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:54, 13 Aprilie 2011
Orice persoana poate fi reprezentata in instanta, in afara de cauzele personale ( de ex. divort, unde si acolo e posibila reprezentarea cand partea are domiciliul in strainatate sau are o boala grava). Diferenta intervine cand e vorba de pus concluzii pe fond, avand dreptul la aceasta doar partea sau avocatul, uneori si imputernicitul daca este vorba de rude si daca este absolvent de drept.

In alte circumstante...dati mai multe detalii.

Buna intrebare cea pusa de amdbuc.
M-ar putea reprezenta o persoana fizica in intrevederea cu Politia spre exemplu in cazul unui interogatoriu ? Nu este absolvent de drept, nici nu face parte din familia mea.
Daca raspunsul este pozitiv de ce acte as avea nevoie ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
jhon2910, utilizator
@jhon2910
La politie nu puteti fi reprezentat. Doar asistat, si doar de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare instanþã miki70_is miki70_is Se poate reprezenta o persoană în instanţă într-un proces de divorţ dacă mandatarul respectiv nu este avocat? Menţionez că mandatarul este licenţiat ... (vezi toată discuția)
Asistare la divort calin_nechitag calin_nechitag Buna ziua ... sunt intr-un divort iar sotia mea este reprezentata in instanta de cumnatul ei care sustine ca este licentiat in drept. Dovada la sustinerea lui ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala theosia theosia buna ziua. am si eu o intrebare. muncesc in anglia si vreau sa stiu daca pot imputernici o ruda de gradul 1 sa ma reprezinte la tribunal in procesul de ... (vezi toată discuția)