As avea si eu cateva intrebari legate de contractele de munca pe durata determinata.
Prima ar fi: de cate ori se poate prelungi un contract de munca pe durata determinata? Initial contractul a fost incheiat pe 6 luni si apoi s-a prelungit cu inca 12 luni. Se mai poate prelungi cu inca unul sau mai multe termene de 6 sau 12 luni?
A doua problema e ceva mai complicata, stiu ca in cazul contractelor pe durata nedeterminata, exista posibilitatea suspendarii acestor contracte pentru o anumita perioada de timp. Exista aceasta posibilitate si in cazul contractelor pe durata determinata?
daca o salariata are contract de munca pe perioada determinata de 2 ani (a fost angajata pe postul unei doamne care era in concediu de maternitate) cum trebuie sa procedeze conducerea unitatii ?????????
salariata trebuie sa primeasca o scrisoare de informare privind termenul limita a contractului de munca, este obligata conducerea unitatii sa informeze din timp salariatii care sunt in aceasta situatie ???
in cazul colegei mele la data la care a revenit salariata din concediul de maternitate i s-a intocmit si dispozitia de incetare a contractului de munca incheiat pe perioada deteminata,
colega mea fiind in concediul medical nu a putut semna dispozitia conducerii de incetare a contractului de munca, se suspenda dispozitia pina la revenirea din concediul medical, se plateste concediul medical in aceasta situatie ???
in cadrul unitatii mai erau si alte posturi unde ar fi putut fi repartizata, dar nu s-a vrut acest lucru, cu toate ca timp de 2 ani de zile aceasta si-a desfasuat activitatea in mod exemplar.
va multumesc mult pentru intelegere
cu stima
mariana codrut
Buna ziua,
in orice cim este mentioneaza : la punctul C: Durata contractului individual de munca:
b). deteminata, de _____________ luni, pe perioada cuprinsa intre data de ___________ si data de ______________ / pe perioada suspendarii contractului individual de munca al titularului de post.
In momentul intoarcerii titularului de post se face o scrisoare / instiintare, catre salariatul care a fost angajat pe durata determinata in locul titularului, prin care i se aduc la cunostinta atat faptul ca titularul a revenit, cat faptul ca in unitate exista alte posturi pe care ar putea fi repartizat.
Daca salariatul angajat pe durata determinata se afla in comcediu medical contractul de munca al acestuia este suspendat, drept pentru care nu poate lua la cunostinta si semna scrisoarea/instiintarea, dar nici nu i se poate desface contractul individual de munca. Asteptati revenirea din concediu medical, se plateste concediul medical ca pentru orice angajat si urmati apoi procedura.
Daca salariatul refuza repartizarea pe alt post, trebuie sa dea scris acest lucru si apoi puteti face incetarea contractului individual de munca.
Referitor la: salariata trebuie sa primeasca o scrisoare de informare privind termenul limita a contractului de munca, este obligata conducerea unitatii sa informeze din timp salariatii care sunt in aceasta situatie ???
este normal ca angajatul sa fie instiintat cu cateva saptamani inainte pentru a-si sti situatia / a-si putea gasi un alt loc de munca in cazul in care nu aveti / nu doreste sa fei repartizat pe un alt post din cadrul unitatii.
Se dă următoarea situaţie: contract de munca pe perioadă determinată, între 30 Iunie 2007 - 30 Iunie 2008. În acest moment contractul de muncă este depăşit ca perioadă şi nici nu doresc să-l continui.
Angajatorul îmi solicită, în vederea eliberării cărţii de muncă, o cerere de încetare cu acordul părţilor.
Ceva nu este în regulă aici, cum se poate solicita o cerere de încetare cu acordul părţilor, din partea mea, pentru un contract de muncă pe perioadă determinată care a fost îndeplinit, executat, terminat.
Motivarea firmei a fost ca ITM solicită un astfel de document.