Buna seara,
Am un salariat care din data de 17.03.11 a lipsit nemotivat. S-a intocmit referat si in urma acestui referat salariatul urma sa se prezinte intr-o anumita zi la o anumita data, la o anumita ora, doar ca din aceasta data de 17 el a fost bagat la inchisoare. Acest lucru l-am stiut datorita faptului ca ne-a contactat sau mai bine zis, ne-a sosit prin fax o adresa de la avocata dansului pe 05.04.11 prin care ne aducea la cunostinta ca domnul este cercetat penal. Intrebarea mea este cum as putea proceda in acest sens. Am inteles ca, convocarea automat cade, doar ca decizia de suspendare a cim-ului a fost facuta cu 01.04.11 in urma adresei primita prin fax ( art 50, lit h), datorita faptului ca nu am fost instiintati in timp util despre acest caz. Credeti ca este vreo problema in acest caz? ma gandesc ca oricum nu aveam in alta zi cand sa o intocmesc atata timp cat nu se stia despre el si asta datorita adresei primite prin fax. Dupa perioada de suspendare la cate zile se poate intocmi decizia de concediere???? se v-a lua in calcul dupa 17.03 sau de cand a fost intocmita decizia de suspendare???
Suspendarea in baza art.50 lit.h C.mun. ar trebui sa aiba la baza hotararea instantei de judecata care a dispus arestarea salariatului si nu acea comunicare din partea avocatului.
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala - art.61 lit. b C.mun.
Angajat arestat
bucur_marcela
Vreau sa concediez un angajat pentru ca este arestat preventiv si nu stiu care sunt procedurile.
Pot sa ii suspend contractul individual de munca cu articolul ... (vezi toată discuția)