avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat arestat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat arestat

Vreau sa concediez un angajat pentru ca este arestat preventiv si nu stiu care sunt procedurile.
Pot sa ii suspend contractul individual de munca cu articolul 50 litera h din Codul Muncii dar nu stiu care sunt procedurile in acest caz, se face decizie sau cum?
Il mai pot concedia pentru motive care tin de persoana salariatului articolul 61 litera b din Codul Muncii dar inca nu au trecut 30 de zile de arest preventiv?
Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: bucur_marcela , utilizator 12:57, 27 Iunie 2008

puteti face decizie de suspendare conf. art.50 lit.h) CM, iar dupa cele 30 de zile decizie de concediere in baza art, 61 lit.b)CM asta in cazul in care ati fost instiintati in scris de arestarea preventiva a salariatului.
Va multumesc pentru raspuns.

O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal??? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Oameni buni ma confrunt cu o problema cu care nu am mai avut de face pana zilele acestea. Am un salariat care este cercetat penal si in momentul de fata este ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal??? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu am un salariat care e cercetat penal... am fost anuntati de avocata dansului ca este cercetat si ca este sub arest, eu la randul meu i-am suspendat cim 30 de ... (vezi toată discuția)
Caz penal? cum pot proceda in cazul acesta??/ alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am un salariat care din data de 17.03.11 a lipsit nemotivat. S-a intocmit referat si in urma acestui referat salariatul urma sa se prezinte intr-o ... (vezi toată discuția)