avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de stramutare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de stramutare

Buna seara. In urma trimiterii unei cereri de stramutare proces, la ICCJ, am primit citatie, unde sunt chemata in instanta. Se mai precizeaza ca pot trimite si cerere de judecare in lipsa in caz ca nu ma pot prezenta la proces, precum si "...prin inmanarea citatiei sub semnatura primire...pentru un termen de judecata, cel citat este prezumat ca are in cunostinta si termenele ulterioare pentru care citatia i-a fost inmanata''
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna acest lucru? Trebuie neaparat sa ma prezint la Bucuresti? trebuie sa fiu reprezentata de avocat? Daca ma prezint in instanta o sa trebuiasca sa ma duc cu toate actele dupa mine? Daca nu ma prezint are vreo importanta in luarea hotararii de catre instanta?
Cel mai recent răspuns: sofia34 , utilizator 23:51, 13 Aprilie 2011
Mesajul pus in ghilimele inseamna ca nu veti mai fi citata pentru termenele viitoare, trebuie sa va interesati singura cand au loc. E o modificare facuta recent, prin legea 202/2010.
Nu trebuie "neaparat" sa va prezentati la Bucuresti, dar e indicat.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Nu m-am gandit ca o sa fie mai multe termene, pentru solutionarea unei cereri de stramutare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea in procedura civila andreeaflorea83 andreeaflorea83 Buna ziua! Am o intrebare legata de \\"citarea\\" in NCPC( aceeasi nelamurire aveam si cu vechiul cod). Daca s-a citat partea pentru primul termen de judecata, ... (vezi toată discuția)
Stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am cerut stramutare la un litigiu de munca la Inalta Curte de Jusitie si abia la sfarsitul lunii aprilie primesc raspunsul! Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Mutarea procesului in alta localitate b00nikutzu b00nikutzu Sunt student la Bucuresti si am primit citatie de prezentare la Judecatoria Turda, in calitate de petent. Pot cere stramutarea procesului la Judecatoria ... (vezi toată discuția)