avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa procedez pentru ore de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa procedez pentru ore de vizita

cum trebuie sa procedez pentru obtinerea custodiei minorului? mai ales ca in ultimile 2 luni nu am mai putut lua legatura cu minorul... (minorul este la parintii ei acum) ea s-a mutat in alt oras si nu mai raspunde la telefon. sunt divortat si minorul este in custodia ei iar programul de vizita este de doua ori pe luna (in a doua duminica din luna 2 ore si in ultima duminica tot 2 ore )
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
ContSters149121, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters149121 , utilizator 23:53, 14 Aprilie 2011
Sunteti casatoriti,divortati ?
Copilul a fost incredintat mamei printr-o hotarare judecatoreasca ?

Va rog pentru a obtine informatiii care sa va fie de ajutor dati mai multe relatii despre situatia existenta,dar mai ales precizati daca este vorba despre incredintarea minorului sau stabilirea unui program de vizitare al acestuia
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Fata de situatia relatata aveti 2 alternative :
1.- aveti posibilitatea sa formulati impotriva mamei minorului plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al. 2 al. 2 c.pen.- respectiv nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului si aici vorbim de o ingradire repetata a posibilitatii de exercitare a dreptului de vizita conform hotararii.
-plangerea se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie, plangere care va trebui dovedita cu inscrisuri si martori,
2.-actiune de reincredintare a minorului, actiune in care va trebui sa probati ca imprejurarile care au fost avute in vedere la luarea acestei masuri s-au schimbat.
- probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratei, ancheta sociala.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc mult pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua, am o intrebare :am un baiat de 9 ani si dupa divort ia fost incredintat mamei lui si eu am dreptul la vizita in fiecare duminica de la ora 09.00 la ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord cu copil minor, program vizita, pensia alimentara vrobu vrobu Sotia mea a hotarat sa divortam si am dori sa o facem prin acord. Copilul are 11 luni si eu nu pot renunta la el. Probabil fiind asa mic, cu sau fara acordul ... (vezi toată discuția)
Probleme vizitare... AS-ul de trefla AS-ul de trefla ...ce se intimpla daca fosta sotie nu-mi da copilul in zilele mele de vizitare asa cum este stipulat in hotarire. de exemplu ieri 10.04.2010 era weekend-ul ... (vezi toată discuția)