Buna dimineata. Intrebarea mea este legata de constructia unei case fara autorizatie de construire. Lucrurile stau cam asa:
Logodnica mea a vandut apartamentul, la fel si mama ei, deci strangandu-se o anumita suma s-au gandit sa cumpere o casa. Am aflat ca cineva construieste o casa si deplasandu-ne in zona ne-a spus ca in doua luni casa va fi ,,la cheie,,. pe atunci, in februarie era turnata temelia. L-am intrebat, cu timpul, daca are autorizatie de constructie, proiect, etc. O da cotita ca pana luna viitoare cand cica ne-ar preda casa ,,la cheie,, va obtine autorizatia de constructie si astazi ar fi trebui sa semnam un antecontract, sa-i dam 10.000 Euro, urmand ca luna viitoare cand va termina casa sa-i dam restul. Mentionez faptul ca el accepta ca in antecontract sa se stipuleze faptul ca daca la predarea cheiei nu va avea autorizatia, adica dosarul incheiat sa ne plateasca dublul sumei date la antecontract. Aseara i-am comunicat ca azi nu se va mai desfasura derularea antecontractului incat am simtit ca ceva e putred in activitatea lui, urmand sa cautam o casa ,,curata,, din punct de vedere juridic. Cu amabilitate va rog sa-mi spuneti daca am procedat bine si ce ne sfatuiti. Va multumesc. sa aveti sarbatori Luminoase!
Eu spun ca ati procedat bine .... e adevarat ca se pot emite si autorizatii de construire pentru locuinte edificate, insa trebuiesc expertize si alte formalitati .... daca ar fi avut vreo intentie in acest sens probabil ca ar fi facut ceva demersuri pana acum ... puteti insa sa mergeti la serviciul urbanism din prmaria localitatii unde e locuinta si sa intrebati cum stau lucrurile cu acea casa ... asta asa pentru linistea dumneavoastra.
ati procedat foarte bine, intrucat s-ar fi putut ca astazi sa fi fost ultima data cand l-ati fi vazut pe acest om. A doua problema ar fi putut fi legata de teren, ca terenul sa nu aibe acte in regula si de aceea nu avea el autorizatie. Dar puteti merge la Primarie sau consulta site-ul daca este Primarie de oras sau municipiu si vedeti daca exista macar un certificat de urbanism pe strada aia unde se construieste casa.