avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... GIRANT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

GIRANT

Buna ziua.In mare,problema e aceasta:un baiat accepta sa fie girant la un prieten.De fapt au fost 2 giranti si imprumutul s-a facut la un CAR particular,in urma cu 5 ani.In prezent cei doi giranti sunt plecati in strainatate.Bineinteles ca cel care a imprumutat nu a platit.Acum patronul CAR-ului si un executor s-a prezentat la un girant acasa sa faca presiuni sa achite parintii acestuia imprumutul ( girantul nu are nimic pe numele lui )
Intrebare: daca girantii sunt plecati din tara,este posibil ca executorul sa le puna interdictie la vama? astea sunt amenintarile.
Scuze,am uitat sa mentionez ca girantii nu au primit nici titlul executoriu ,nici somatii acasa.
Multumesc pt. raspunsuri.
O zi buna .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:57, 14 Aprilie 2011
nu pot fi executate bunurile membrilor de familie daca nu sant comune cu girantul. Executarea silita se poate face prin intermediul unui executor judecatoresc asupra bunurilor sau veniturilor proprii ale girantului. Nu poate fi pusa nici-o interdictie decat in cadrul cercetarii penale cu mandat sau hotarare jud definitiva.
Multumesc mult pentru raspuns si promptitudine.O zi buna.
important e ca parintii sa nu cedeze amenintarilor, presiunii si sa semneze angajamente de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile byanca19 byanca19 Buna ziua sper sa ma ajute cineva si pe mine cu un raspuns.fratele meu a luat mai multe credite de nevoi personale dar nu a mai platit ratele de aproape 1 an ... (vezi toată discuția)
Imprumut ifn nicol-dd nicol-dd Buna ziua. Am o colega care a luat un imprumut de la C.A.R. Metropolitan iar din diverse motive nu a reusit sa plateasca trei rate. Conform contractului in ... (vezi toată discuția)