avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de asigurare pentru a beneficia de serviciile ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de asigurare pentru a beneficia de serviciile medicale

Buna ziua,

Daca sunt somer neindemnizat, trebuie sa achit contributia pt sanatate? Cat si unde?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:33, 14 Aprilie 2011
doar cei care obtin venituri pe teritoriul Romaniei , sunt considerati de lege ca fiind asigurati si obligati la plata contributiilor pt. asigurarea de sanatate , cu unele exceptii pe care legea le prevede.
Dvs doar daca doriti, puteti incheia un contract de asigurari de sanatate .
Si daca, doamne fereste, am vreo problema de sanatate, ce fac?
1. - Orice persoana este obligata, conform Legii 95/2006, sa se asigure in sistemul de sanatate.
- Daca are un contract individual de munca este asigurat prin efectul legii.
- Daca nu are nici un venit se poate asigura prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
- Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (acum = 670 lei) iar contributia lunara este de 5,5% din venitul asigurat.
- In cazul venitului asigurat egal cu salariul minim pe economie contributia lunara este de 37 lei pe luna.

2. Trebuie sa incheiati un astfel de contract de asigurare pentru a beneficia de serviciile medicale.

3. Cu cat veti intarzia sa platiti contributia veti plati si din urma si penalitati de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia asigurari de sanatate mirceaione mirceaione as dori sa stiu daca sunt obligat sa platesc contributia de asigurari de sanatate, avand in vedere ca nu sunt angajat nicaieri si nu am venituri de nici un fel ... (vezi toată discuția)
Daca nu sunt salariata cum pot beneficia de asigurari de sanatate? lili_khanem lili_khanem daca nu sunt salariata cum pot proceda sa beneficiez de asigurari de sanatate ?am vechime in munca 23 ani si sunt in varsta de 44 ani ! multumesc! (vezi toată discuția)
Contract de asigurare pentru a beneficia de serviciile medicale crystyna2000 crystyna2000 in acest moment nu am serviciu, dar nici calitatea de somer(contractul de munca afost desfacut in perioada de proba)si am mare nevoie sa platesc asigurarile de ... (vezi toată discuția)