avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca nu sunt salariata cum pot beneficia de asigurari ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca nu sunt salariata cum pot beneficia de asigurari de sanatate?

daca nu sunt salariata cum pot proceda sa beneficiez de asigurari de sanatate ?am vechime in munca 23 ani si sunt in varsta de 44 ani ! multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:18, 2 Decembrie 2011
Mergeti la casa de asigurari si platiti contributiile raportate la venitul minim pe economie.Dati clik pe linkul de mai jos sa vedeti ce documente va trebuie.
[ link extern ]
- Conform Legii 95/2006, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate.
- Daca are un contract individual de munca este asigurat prin efectul legii.
- Daca nu are nici un venit se poate asigura prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
- Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (acum = 670 lei) iar contributia lunara este de 5,5% din venitul asigurat.
- In cazul venitului asigurat egal cu salariul minim pe economie contributia este de 37 lei pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia asigurari de sanatate mirceaione mirceaione as dori sa stiu daca sunt obligat sa platesc contributia de asigurari de sanatate, avand in vedere ca nu sunt angajat nicaieri si nu am venituri de nici un fel ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare pentru a beneficia de serviciile medicale steriel steriel Buna ziua, Daca sunt somer neindemnizat, trebuie sa achit contributia pt sanatate? Cat si unde? Multumesc! (vezi toată discuția)
Asigurarea in sistemul public de sanatate Caraana Caraana Am o prietena careia i s-a terminat perioada de somaj de 4 luni si nu a mai reusit sa plateasca contributia pt. sanatate.Cum se procedeaza pt. a nu mai ramane ... (vezi toată discuția)