avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractori minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractori minori

in cauzele cu infractori minori se mai recurge la efectuarea anchetei sociale??? sau s-a introdus efectuarea referatului de evaluare de catre Serviciile de probatiune??
Cel mai recent răspuns: coasathebest , utilizator 22:58, 1 Iulie 2008
ovy a scris:

in cauzele cu infractori minori se mai recurge la efectuarea anchetei sociale??? sau s-a introdus efectuarea referatului de evaluare de catre Serviciile de probatiune??


este obligatorie efectuarea referatului de evaluare de catre Serviciile de probatiune.
Se face si ancheta sociala.
Daca e minor si instanta a dispus referat de evaluare ii poate aplica suspendare a executarii.
Daca ancheta sociala nu iese bine va fi mai complicat.
dar cand se cere ancheta sociala? in faza urmaririi penale?
deci a ramas si ancheta sociala si s-a introdus si referatul de evaluare?
Da, ancheta sociala s-a facut in faza de urmarire penala.
Vedeti la dosar.
in lucrarile penale cu minori , in care s-a dispus incepera urmaririi penale impotriva acestora, din luna aprilie s-a aprobat o ordonanta prin care procurorul ce supravegheaza buna desf. a urmaririi penale, daca considera necesar se adreseaza printr-o adresa servicului de probatiune din cadrul tribunalului pentru evaluarea minorului, politistul nemaiavand competenta de a solicita acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

15 ani si degeaba (cercetat pentru furt) Maryane32 Maryane32 Fiul meu are 15 ani si de curand am aflat ca a fost implicat in o spargere de magazin undeva la tara.Au fost altii care au intrat de mai multe ori si au ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala sorina dobrican sorina dobrican buna seara, se poate ca procuroru intr_un proces penal referitor la trafic de droguri sa ceara aminarea procesului ca lipsa de procedura pentru ca nu este ... (vezi toată discuția)
Acte premergatoare urmaririi penale? magdalenapaun magdalenapaun in cadrul actelor premergatoare urmaririi penale se pot lua declaratii scrise eventualilor invinuiti? sau oup trebuie sa se limiteze doar la discutii cu ... (vezi toată discuția)