avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si credit ipotecar

Buna ziua,

Am si eu o problema...mai delicata...
Saptamana viitoare am primul termen de judecata in cadrul unui proces de divort. Problema mea este legata de partaj:
- in 2005 am cumparat o garsoniera prin credit ipotecar (de la banca la care lucrez) luandu-se in considerare numai veniturile mele (sotul pe vremea aceea avea salariul minim pe economie), credit care timp de un an de zile a fost achitat numai de mine (am extrase de cont doveditoare).
- in anul 2006 am vandut garsoniera pentru a cumpara un apartament cu 2 camere si dupa inchiderea creditului ipotecar am mai ramas cu 16.000 euro
- in anul 2007 am luat un alt credit ipotecar (la care a contribuit si sotul cu veniturile in procent de 20%) si am dat avans pentru acest apartament profitul obtinut din vanzarea garsonierei.
- intodeauna am avut salariu cel putin dublu fata de al sotului, eu am facut cumparaturile in casa si am platit majoritatea facurilor.
- la cea de-a doua casa tot eu am platit lunar ratele fara ajutorul lui...

Cum se va proceda la partaj si cat va trebui sa ii dau sulta?Presupun ca nu va trebui sa ii dau 50%... Ce se intampla daca nu o platesc?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 21:40, 22 Iunie 2008
Sunt perfect de acord ca o expertiza este foarte costisitoare si fiind extrajudiciara poate fi contestata. Dar ce facem cand ne consideram nedreptatiti si nu stim cat ni se cuvine? Mai ales ca la partaj mai greu cad sotii de acord; din pacate.
Este utila expertiza, dar nu contabila. Daca partile au carte de munca se pot vedea veniturile acestora... si proportiile dintre ele, pentru ca, in cazul partajului dupa divort, contributia fiecarui sot se stabileste in cote procentuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Antonia Laura Antonia Laura Situatia este urmatoarea:vreau sa divotez pentru ca el are alta relatie si avem o casa construita cu credit ipotecar pe 20 de ani.In cazul asta cum se impart ... (vezi toată discuția)
Partaj...... AVO_JR AVO_JR am nevoie de putin ajutor, mai exact de o informatie referitoare la partaj. in situatia in care noi am cumparat impreuna un apartament (60.000 euro) prin ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)