avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZAREA UNUI TEREN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZAREA UNUI TEREN

Buna ziua, am vandut un teren situat intr-o plantatie de meri cu cadastru,intabulare si toate actele in regula. Am aratat terenul clientului acolo unde cei de la primarie sustineau ca este,dar am avut surpriza ca dupa ce am am incheiat contractul sa aflam( am adus doua firme de cadastru ) ca terenul se afla la 70-80 m distata fata de locul stiut de noi (conform actelor ). Terenu este identic cu cel aratat (tot plantatie de meri ) i-am propus sa platim diferenta pentru cei 70-80m de utilitati chiar daca nici unde ii aratasem nu avea utilitati.Ce pot sa fac ? clientul vrea bani inapoi iar eu nu-i mai am (am achitat un credit) mentionez ca, cumparatorul mi-a acitat o parte din bani urmand sa primesc 1150ron pana la 25 iunie daca nu actul devine nul dar ieri am aflat ca a solicitat la notar copii xerox dupa actele care au stat la baza intocmiri contractului de vanzare- cumparare , banuiesc ca doreste sa deschida actiune in instanta.Ce credeti, are castig?

/
Cel mai recent răspuns: dybloy , utilizator 19:07, 29 Iunie 2011
Daca va da in judecata pentru anularea contractului este posibil sa castige iar d-voastra va trebui sa-i returnati suma de bani primita in prima transa.
Daca nu ii veti achita de buna voie va v-a executa silit.

Contactati insa un avocat si sprijiniti-va pe sfatul acestuia.
~ Conținut șters la cerere ~
Am mers o singura data la teren si i-am spus ca cei de la primarie nu au ajuns cu intarusatul pana la terenul meu iar el a mers la primarie sa afle daca detin teren acolo si daca poate construi ,restul s-a discutat acasa cu actele in fata adica :plan parcelar, act de vanzare- cumparare al meu si cadastru. am facut un precontract la notar unde mi-a dat 100e si am discutat un pet iar mai tarziu a venit si mi-a spus ca nu mai poate sa-mi dea suma pe care o discusem si i-am lasat din pret deoarece eu aveam nevoie de bani. Am mers si i-am luat aorizatie de defrisare ca sa poata construi.Actele terenului au fost in regula .
Buna seara, tot in legatura cu acest teren am fost data in judecata pentru anularea actului de vanzare cumparare proces ce v-a fi pe 19 sept si in plangere cumparatorul spune ca mi-a dat o suma mai mare, cea ce nu este adevarat deoarece mai aveam o diferenta de bani de primit si termenul a trecut iar in act scrie ca pierde avansul si se anuleaza contractul.
dybloy a scris:

Buna seara, tot in legatura cu acest teren am fost data in judecata pentru anularea actului de vanzare cumparare proces ce v-a fi pe 19 sept si in plangere cumparatorul spune ca mi-a dat o suma mai mare, cea ce nu este adevarat deoarece mai aveam o diferenta de bani de primit si termenul a trecut iar in act scrie ca pierde avansul si se anuleaza contractul.
Nu trebuia sa achite terunul la termenul din contract iar dupa aceea instanta hotara cine are dreptate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa cu teren fara cadastru si partial fara titlu de proprietate,fara cadastru dar cu succesiune valericamirea valericamirea Vreau sa cumpar o casa cu teren in bucuresti de la mostenitor, care are succesiune la notar , ca unicul mostenitor, dar nu are cadastru. Proprietatea a fost ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Trebuie vreun aviz pt taierea merilor din livada? alicescu alicescu Buna ziua! De pe un teren intravilan livada pt care exista nr stradal si este prevazut in PUZ costructie case se pot taia merii in vederea pregatirii pt ... (vezi toată discuția)