avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... prima casa!!!!
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

prima casa!!!!

Buna ziua,
Vreau si eu sa stiu daca mai pot accesa programul prima casa in cazul in care am inceput constructia casei si anume am ridicat fundatia acesteia!!Daca se poate va rog sa ma lamuriti si ce ar trebui sa fac acum!!
Cel mai recent răspuns: Gabryell10 , utilizator 14:20, 17 Aprilie 2011
Cu siguranta ca da daca intrunesti si celelalte criterii si daca ca si proprietate, in afara fundatiei nu detii sau nu ai detinut in proprietate un alt spatiu de locuit in suprafata mai mare de 50mp utili, dupa noua forma a legii. Cum cu siguranta fundatia pe care o detii nu este, indiferent de suprafata, spatiu util. locuibil in aceasta faza, nu o sa intampini nici un fel de problema in a obtine creditarea, cel putin din acest pct de vedere.
Ce ar trebui sa faci ? Contacteaza una dintre bancile care au aderat la acest program in noua sa forma, din 2011. Pentru a te documenta anticipat si a obtine informatii suplimentare, poti apela numerele gratuite tel verde pe care acestea ti le pun la dispozitie. Poti obtine astfel si o preaprobare a unui credit daca datele care ti se cer si pe care o sa le comunici acolo se dovedesc a fi reale, obtinand in acelasi timp si informatiile de care ai nevoie direct de la un consultant al bancii, precum si actele necesare pentru a le pregati, scutind astfel drumuri inutile la banca. De asemenea, pe site-urile bancilor gasesti tot felul de simulatoare de credit, unde in functie de tipul de credit, suma si perioada de rambursare, ti se va calcula rata pe care o vei avea de achitat lunar, putand astfel in functie de posibilitatile si veniturile tale sa-ti calculezi cam ce suma ai putea imprumuta fara sa te afecteze.
Din contra, faptul ca detii terenul aferent viitoarei constructii poate contitui un avantaj in obtinerea creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa daca ai deja casa Andrei-Florentin Andrei-Florentin Buna ziua, sunt pe punctul de a achizitiona un apartament prin programul prima casa...mi-am gasit apartamentul, banca spune ca imi acorda creditul dar eu detin ... (vezi toată discuția)
Intabulare raduch67 raduch67 Am executat o amenajare spatiu de locuit in podul existent al casei mele, dimensiunile imobilului ramanand aceleasi.Ce trebuie sa fac pentru intabulare? (vezi toată discuția)
Supraf utila - boxa filip01 filip01 Legea noua 196/2018 spune ca chelt pe cota parte indiviza se aloca functie de % de supraf utila a fiecarui proprietar. In blocul meu, cu boxe la subsol, supraf ... (vezi toată discuția)