avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari apartament apar in cadastru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari apartament apar in cadastru

Buna ziua.

Am si eu o problema si va cer ajutorul.

Am cumparat o garsoniera anul trecut in care s-au facut doua modificari: 1. a disparut zidul dintre bucatarie si sufragerie 2. balconul era pe 3 laturi cu balustrada pe 2 laturi s-au constuir ziduri BCA pana sus iar pe partea mare 4,5 metri partea de jos a fost construit cu BCA iar sus geamuri si pe 0,6 metri lungime intr-un colt a fost pana sus construit BCA si astfel a aparut o debara.

In cadastru imi apar modificarile, deci nu exista zid intre camera si bucatarie si o debara de 0,6 mp intr-un colt al balconului. Eu nu stiu daca proprietarii au avut autorizatie sa faca aceste modificari.

Acum asociatia de locatari vrea sa renoveze blocul si pe balcon sa distruga tot, zidurile si debaraua pentru a inchide de sus pana jos cu termopane.

Intrebarile mele sunt:
1. Daca imi vine control de la primarie si observa aceste modificari sunt eu responsabil sau fostul proprietar, nu stiu daca a existat autorizatie pentru modificari?
2. Daca eu fac noile modificari pe balcon si dispar respectivele ziduri BCA si debarau si numai corespunde cu schita imi trebuie autorizatie de la primarie, si trebuiue sa schimba cadastru?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 17:37, 14 Aprilie 2011
1-Daca la cadastru apar modificarile ,inseamna ca la momentul intabularii au fost prezentate documentele necesare
2-Ca sa faceti respectivele modificari va trebuie formalitatile legale din partea autoritatilor
1. Chiar daca modificarile n-ar fi avut autorizatie si nu apareau in cadastru tot nu puteati fi tras la raspundere, pentru ca nu dvs sunteti responsabil pentru ele. Ati fi fost doar obligat sa aduceti situatia cadastrala la zi.
2.Pai daca asociatia vrea sa renoveze, ce modificari vreti sa faceti dumneavoastra ?
Cine vrea sa faca acele modificari va trebui sa se ocupe si de autorizatii, actualizarea cadastrului, tot tacamul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pentru a demola o debara din cărămida,a zidi un ... micutul1978 micutul1978 Buna ziua. Pentru a demola o debara din cărămida,a zidi un balcon cu BCA și de spart parapetul pana jos al unui geam de 86 cm pentru a face trecerea din ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nu este ca in cadastru Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Dupa ce banca a aprobat creditul ipotecar, pot renunta la achizitia apartamentului daca acesta nu corespunde cu cadastrul?(1.are zidul dintre bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Modificare Mona16 Mona16 Buna ziua,Am o intrebare la dvoastra Acum 19 ani mama a cumparat un apartament. In acest apartament A facut pina acum mici modificari care acum nu apar pe ... (vezi toată discuția)