avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuinta sociala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuinta sociala

Buna ziua! Am o problema si as dori sa imi dea cineva un raspuns daca se poate. Locuiesc intr-o locuinta sociala si trebuie sa reinoiesc contractul de inchiriere, mi se cere declaratie notariala ca avem proprietati,o dam fara nici un fel de problema dar sotului meu i-a murit tatal si a facut succesiunea si singurii mostenitori sunt mama lui si el la locuinta pe care o au parintii lui locuinta este la tara acolo sta mama lui. V-as ruga sa imi spuneti daca acest lucru poate sa ne cauzeze la prelungirea contractului?Va multumesc anticipat ! As tept un raspuns pe mail lili_olarescu@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 19:02, 21 Iunie 2008
Daca sotul dvs. ar fi renuntat la mostenire si mama lui ar fi acceptat-o ( presupunandu-se ca dupa decesul acesteia, i-ar fi revenit tot sotului dvs. acea proprietate) lucrurile ar fi fost discutabile, cel putin.
Va sunt aplicabile urmatoarele dispozitii din legea locuintei.

Art. 48
Nu pot beneficia de locuinţe sociale, potrivit prezentei legi, persoanele sau familiile care:
a) deţin în proprietate o locuinţă;
b) au înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990;
c) au beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe;
d) deţin, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta sociala Catalinaradu Catalinaradu Buna ziua! As avea o intrebare legata de locuinte sociale. Am primit in urma cu cativa ani o locuinta de la primarie, insa aceasta, nici atunci si nici acum nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune/locuinta sociala Cristinica81 Cristinica81 Buna ziua, In 2003 mama mea a primit de la primarie o locuinta sociala (nu ANL) pentru 3 persoane - mama, eu si fratele meu, la data respectiva niciunul ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala, sau alta forma pentru a cumpara o locuinta afi. GabrielG. GabrielG. Buna ziua. Sunt un cetatean in varsta de 63 ani si locuiesc intr-un apartament obtinut in 1994 ca locuinta sociala impreuna cu familia mea. In anul 1996 sotia ... (vezi toată discuția)