avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi pt.zilele lucrate in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi pt.zilele lucrate in weekend

Lucrez la actualul loc de munca de 2 ani de zile.Am lucrat pe 2 schimburi,si cel putin 2 weekend-uri pe luna le lucrez.Nu ar trebui sa mi se acorde un spor pt.zilele de sambata si duminica lucrate?Mentionez ca in contractul individual de munca NU-este trecut acest spor?Daca as intenta un proces in justitie ce sanse as avea sa castig aceste drepturi ?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danutzzam , utilizator 21:58, 14 Aprilie 2011
Da, pentru aceste zile ar trebui sa se stipuleze plata suplimentara sau sa vi se acorde zile libere Daca lucrati si in wekend ar trebui sa demonstrati in instanta cu probe acest fapt si anume ca ati lucrat toata saptamana si nu vi s-a acordat liber. Cea mai sigura proba este semnarea unei condici de prezenta care sa demonstreze ca la sfarsit de saptamana angajatii desfasurau activitate. acum, depinde si de tipul activitatii desfasurate de dvs. Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu piciul piciul Buna seara, Sunt angajat la un srl cu 3 salariati in total. Luna trecuta an lucrat 2 sambete si mi-au dat liber duminica si luni ( deci intr-o saptamana am ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate sambata sau duminica si neplatite scor.pio scor.pio Daca angajatorul (in cazul meu statul) nu plateste zilele lucrate in weekend (nu le platea nici inainte, cu atat mai putin acum cand ne mai taie si din ... (vezi toată discuția)
Stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)