avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract închiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract închiriere

În cazul rezilierii unui contract de închiriere între două societăţi pentru neplata chiriei de către chiriaş, cum poate fi depăgubit proprietarul terenului şi construcţiei pentru folosirea de către chiriaş a acestora după rezilierea contractului de închiriere?
Ce acţiune trebuie să introducă proprietarul pentru recuperarea daunelor ?Chiriaşul nu poate fi evacuat deoarece a edificat cu acordul proprietarului o construcţie pe terenul acestuia?
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 13:28, 15 Aprilie 2011
Proprietarul are la indemana o actiune in pretentii prin care sa solicite obligarea fostului chirias la plata contravalorii lipsei de folosinta pentru terenul folosit de aceste incepand cu data rezilierii contractului.
In ccea ce priveste terenul de sub constructie, se pune problema existentei unui drept de superficie, respectiv dreptul proprietarului constructiei de a se folosii de terenul de sub constructie, pe toata durata existentei acesteia.
Acest drept de superficie a luat nastere din momentul in care prop terenului a fost de acord cu edificarea constructiei.
Mai exista posibilitatea ca prop terenului sa invoce accesiunea imobiliara artificaial pentru dobandirea drep de prop asupra constructiei, bineinteles cu despagubirea celui care a edificat constructia.
Va sugerez sa consultati un avocat, problema dvs implica mai multe discutii si multe amanunte.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol cioarec carmen cioarec carmen Proprietarul închiriază un teren şi o construcţie de 1480,75 mp.Chiriaşul construieşte o clădire în afara celei închiriate. de 1420,55 mp .Contractul ... (vezi toată discuția)
Accesiune constructii PPPP PPPP Am o speta interesanta si as dori sfatul dvs.: De mai multi ani x detine cu contract de inchiriere de la y un \"spatiu hala\" ce are ca functiune ... (vezi toată discuția)