avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in timpul concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in timpul concediului de crestere copil

Am nascut inainte de 31.12.2010 si vreau sa stiu daca intru sub incidenta OUG 111/2010 in ceea ce priveste concedierea. Copilul meu are acum 1 an jumate si tocmai am fost instiintata ca voi fi concediata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 15 Aprilie 2011

Prevederile OUG 111/2010 reglementeaza drepturile care se acorda persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 ianuarie 2011.
Persoanele care au nascut pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, beneficiaza de drepturile reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005.
Nici aceasta ordonanta si nici normele de aplicare ale ei nu fac referire la aceasta obligatie a angajatorului de a nu concedia timp de 6 luni parintele aflat in CCC.
1. Din Codul muncii:
Art. 60 - (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
...
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
...
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

2. Asadar nu puteti fi concediata in timp ce sunteti in CCC decat daca unitatea se afla in situatia aratata la alin.(2) de mai sus.
3. Puteti fi concediata dupa ce se termina CCC daca postul dvs. a fost desfiintat intre timp.
4. Daca aveti probleme cu angajatorul faceti sesizare la ITM.
stanciude a scris:

Am nascut inainte de 31.12.2010 si vreau sa stiu daca intru sub incidenta OUG 111/2010 in ceea ce priveste concedierea. Copilul meu are acum 1 an jumate si tocmai am fost instiintata ca voi fi concediata.


1. Nu intrati sub incidenta prevederilor OUG NR.111/2010.
2 La revenirea din CCC puteti fi concediata pentru orice motive, dar numai cu respectarea conditiilor prevazute de lege.
3. Pe perioada CCC nu puteti fi concediata decat daca angajatorul intra in faliment sau in reorganizare judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cic - departament desfintat andreiburciu andreiburciu Buna ziua Sotia mea isi termina concediul CIC in data de 01 martie 2012 si din data de 2 trebuie sa revina la munca . In timp ce era in concediu CIC, ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenire din cic aijin aijin Buna ziua. Care sunt posibilitatile ca o angajata sa fie concediata dupa revenirea din concediu de cresterea copilului? Mentionez ca postul sau nu a fost ... (vezi toată discuția)
Ccc si concedierea cca2123 cca2123 Buna ziua, pe aceasta tema doresc sa va intreb daca exista riscul de a fi concediata de la locul de munca in ipoteza ca aleg varianta de a sta 2 ani cu bebe ... (vezi toată discuția)