avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu CIC - departament desfintat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu CIC - departament desfintat

Buna ziua
Sotia mea isi termina concediul CIC in data de 01 martie 2012 si din data de 2 trebuie sa revina la munca . In timp ce era in concediu CIC, departamentul in care lucra s-a desfintat (IT) . In cazul acesta, in ce masura angajatorul o poate disponibiliza ?

Multumesc in avans .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 21 Februarie 2012
Raspunsul este diferit in functia de legislatia aplicabila la data nasterii copilului ...

1. Daca a intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005, atunci angajatorul poate decide concedierea imediat dupa revenirea din CCC.

2. Daca a intrat in CCC sub incidenta OUG nr.111/2010, atunci angajatorului ii este interzisa concedierea pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Interdictia nu este aplicabila in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

3. Referitor la notiunea de reorganizare, in doctrina s-a afirmat ca reorganizarea activitaii excede notiunii de reorganizare judiciara in intelesul prevederilor legale, aceasta putand privi si strucura interna a angajatorului - desfiintarea unor ompartimente, puncte de lucru etc.
1 martie 2010 este nascuta fetita. In cazul acesta intra sub incidenta OUG nr.148/2005 ? Daca da in ce conditii poate sa decida angajatorul concedierea imediata ? In orice conditii ?
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.
In acest sens, concedierea se va face in baza art.65 C.mun. care prevede:
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa revenire din cic aijin aijin Buna ziua. Care sunt posibilitatile ca o angajata sa fie concediata dupa revenirea din concediu de cresterea copilului? Mentionez ca postul sau nu a fost ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediului de crestere copil stanciude stanciude Am nascut inainte de 31.12.2010 si vreau sa stiu daca intru sub incidenta OUG 111/2010 in ceea ce priveste concedierea. Copilul meu are acum 1 an jumate si ... (vezi toată discuția)
Legal sa fiu concediata ? gabrielabbb gabrielabbb buna ziua, am o problema care suna cam asa : lucrez la o firma de transporturi foarte mare(ce mai mare din tara) acum 2 ani am nascut , urmand sa ma intorc ... (vezi toată discuția)