avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa comuna

actul de vanzare cumparare detinut de o familie din care femeia i decedata iar in viata sunt cei teri copii si tatal iar casa a fost trecuta pe numele mamei si al tatalui cine i proprietar de drept la momentul actul,am auzit ca tatal ar putea vinde in orice moment casa fara drept de semnatura din partea copiilor ,practic dupa moartea femeii el este singurul proprietar acum ,iar copii practic nu au nici un drept

va multumesc astept raspunsul dv
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 14:11, 15 Aprilie 2011
Proprietar de drept sunt si tatal si copii.Tatal nu poate sa vanda decat partea lui.
Dupa decesul mamei, va trebui dezbatuta succesiunea.
Astfel, notarul va stabili cotele fiecaruia in parte.
Succesori sunt sotul supravietuitor si copii, dar nu in cote egale.
Casa fiind proprietate comuna a sotilor, sotul supravietuitor mosteneste de drept 1/2 din casa, iar cealalta jumatate se imparte astfel: 1/3 tatal, restul in mod egal la copii, indiferent de numarul lor.
Oricum, tatal nu poate vinde singur imobilul, pentru ca nu este dezbatuta siccesiunea si nu se cunoaste cota fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire corinus37 corinus37 Buna seara,va rog sa-mi dati un raspuns.Dupa moartea mamei mele,eu impreuna cu tatal meu am cumparat un apartament.La ceva timp tata,s-a recasatorit cu o ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa si teren Pulbere-de-stele Pulbere-de-stele Se da urmatorul caz: doi soti cumpara un teren intravilan si construiesc o casa. Au trei copii impreuna. Dupa 25 de ani de casnicie, sotia moare. Sotul se ... (vezi toată discuția)