avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce fel de venit este Bursa de studii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce fel de venit este Bursa de studii?

O doctoranda la forma cu frecventa incaseaza bursa de studii de la institutia la care este inmatriculata, pentru care este scutita de impozit. Este insarcinata. Daca intra in concediu medical si astfel intrerupe cele ultime 12 luni de contributie CAS, va beneficia de Concediu de crestere copil pana la 2 ani?
Bursa este considerata venit baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil?
Dar daca ultimele 12 luni sunt intrerupte ca si cotizatie la CAS?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: acameliac , utilizator 22:00, 15 Aprilie 2011
Potrivit OU 111/2010:

Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni... (art. 2/3)
Cele 12 luni pot fi constituite integral si din perioadele in care v-ati aflat in concediii medicale potrivit OU 158/2005 (art. 2/5).
Daca pentru suma pe care o primiti sunteti scutita de impozit, aceasta se include in venitul care se ia in considerare pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei (art. 3, alin. 2 lit. d).
Pentru cele 12 luni "intrerupte" ca si cotizatie raspunsul vi-l puteti oferi singura in functie de motivul care a generat intreruperea, verificand daca acesta se incadreaza in situatiile enumerate la art. 2 alin. 5.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Lyzzuka Lyzzuka Buna seara, Am si eu 2 intrebari legate de indemnizatia de crestere a copilului: 1) Cand este mentionat cuantumul de 85% din veniturile nete..sunt ... (vezi toată discuția)
Studentii doctoranzi bursieri primesc indemnizatia pentru cresterea copilului? boglarkanak boglarkanak Buna ziua! Sunt doctoranda la anul 3 la o universitate de stat. Sunt insarcinata de 4 luni, nasterea va avea loc in luna decembrie. Incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate dianaganea534 dianaganea534 Buna ziua, as vrea sa va intreb legat de calculul indemnizatiei pentru crestere copil, dupa cele 126 zile; eu sunt angajat pe nedeterminat (UMF Carol Davila), ... (vezi toată discuția)