avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convocare cercetare disciplinara- cele 5 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convocare cercetare disciplinara- cele 5 zile

Buna ziua.
I
Mi s a emis convocarea in data de 14.Iun 2010 fiind o zi de luni iar urma sa ma prezint la comisie in 21 Iun. M am prezentat in 21 dar nu au avut timp sa ma primeasca si atunci pe loc m au reconvocat pt data de 25 Iun.
Deci convocare emisa in 21 si data de prezentare 25.
Considerati ca au respectat art care spune ca trebuie sa fiu convocat cu cel putin 5 zile inainte de termen?

In acest caz vorbim de 5 zile lucratoare sau 5 zile calendaristice?
Se iau in calcul prima si ultima zi sau nu.
In cazul in care nu se iau in considerare prima si ultima zi atunci este motiv de nulitate a sanctionarii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 15 Aprilie 2011
Acest termen de 5 zile nu mai este reglementat de niciun act .... CCMN unde era prevazut nu mai este in vigoare .
Prin urmare, nemaiexistand un act care sa reglementeze termenul in care paote fi convocat salariatul la comisia de disciplina nu mai aveti ce sa contestati referitor la termen.
Contractul colectiv de munca la nivel national pentru 2011-2014 nu este in vigoare?
Nu a fost publicat in MO.?

Avand in vedere ca litigiul meu este din 2010 Iunie se va tine cont de CCMUNN valabil in aceea perioada sau cel de acum.In caz ca se ia in considerare cel valabil la momentul concedierii atunci ma ajuta acest lucru cu ceva, anume ca nu mi a fost emisa convocarea cu minim 5 zile lucratoare inainte de data prezentarii?
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
ORKLA, utilizator
CCMN 2011/20154 nici nu a intrat vreodata in vigoare , acesta nefiind inregistrat la Ministerul Muncii.

In practica judiciara s-a decis ca, temenul de 5 zile prevazut de art. 75 al 3 din Contractul colectiv de munca la nivel national pentru convocarea salariatului la cercetarea disciplinara este imperativ si nerespectarea lui atrage nulitatea absoluta a deciziei de concediere - Curtea de Apel cluj, decizia civila nr. 1662/R/2009

Tot in practica, per a contrario celor de mai sus, nerespectarea termenului de 5 zile prevazut de art.75 alin.3 din C.C.M.N. 2007-2010, care nu este un termen imperativ, ci de recomandare, nu atrage nulitatea cercetarii disciplinare - Curtea de Apel Iasi, decizia nr. 417 din 14 mai 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pentru cercetare disciplinara robertsega32 robertsega32 Termenul de 5 zile acordat salariatului pentru a se prezenta la cercetarea disciplinara, cum tebuie socotit. De exemplu, daca ii dau astazi comunicarea, 8 ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara deathkiss deathkiss Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la convocarea disciplinara. Care este termenul minim al unei convocari disciplinare?Este cumva 5 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Termenul de 5 zile ContSters133104 ContSters133104 Angajatorul trebuie sa ma convoace la cercetare disciplinara cu 5 zile lucratoare inainte de data fixata la care ar urma sa ma prezint in fata ... (vezi toată discuția)